Html cript Free Code

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΑΦΩΝ

Στα... ουράνια οι τιμές στο Α' Νεκροταφείο!

Σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία, η ανθρώπινη ψυχή δεν πεθαίνει ποτέ, αλλά συνεχίζει να ζει αιώνια. Μπορεί αυτό να σημαίνει πως ο τάφος δεν είναι η τελευταία κατοικία του ανθρώπου -παρά μόνο του σώματός του- όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν να «κλείσουν θέση» στο κοιμητήριο των επωνύμων για «αιώνια ανάπαυση» δίπλα σε μερικές από τις πλέον εξέχουσες και επιφανείς προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θεωρείται -και όχι άδικα- ως το μικρό Pere Lachaise της πρωτεύουσας, αφού «φιλοξενεί» όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα που έχουν αποδημήσει εις Κύριον, των τεχνών και των γραμμάτων, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, αλλά και τους ήρωες της επανάστασης του 1821, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ενώ φημισμένα και μεγάλης αξίας είναι και κάποια από τα μοναδικά γλυπτά που κοσμούν ορισμένους από τους τάφους που βρίσκονται εκεί.

Οσοι λοιπόν επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους... after «πολυτελή κατοικία» στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών καλό θα είναι να προετοιμαστούν, αφού σε λιγότερο από δύο μήνες ο δήμος Αθηναίων θα αναρτήσει πίνακα με περίπου πενήντα οικογενειακούς τάφους προς παραχώρηση δικαιώματος χρήσης, που φυσικά αναμένεται να γίνουν ανάρπαστοι! Η ματαιοδοξία βλέπετε...

Η τιμή πώλησης του κάθε οικογενειακού τάφου θα καθοριστεί από την αντικειμενική αξία (που προκύπτει από το σημείο που βρίσκεται και από τα τετραγωνικά μέτρα) καθώς και από την ποσότητα αλλά και την αξία των μαρμάρων με τα οποία είναι επενδυμένος. Χονδρικά, αυτό σημαίνει πως οι τιμές αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 25.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες special περιπτώσεις ίσως ξεπεράσουν και τις 70.000 ευρώ.

Με εγγυητική επιστολή και μηνιαίες δόσεις


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι περισσότεροι από τους επώνυμους Ελληνες που επιθυμούν να θαφτούν στην πρωτεύουσα έχουν ως πρώτη επιλογή το Α’ Νεκροταφείο. Ωστόσο, η είσοδος στο «κοιμητήριο των διασημοτήτων» είναι ανοικτή για κάθε πολίτη, αφού οι «ελεύθεροι» τάφοι για τους οποίους εκδηλώνουν ενδιαφέρον περισσότερα από ένα άτομα δεν μπαίνουν σε διαδικασία πλειστηριασμού (που θα ήταν ευνοϊκή για τους οικονομικά ισχυρότερους), αλλά σε κλήρωση που γίνεται ενώπιον δημαρχιακής επιτροπής και παρουσία όλων των υποψηφίων (αγοραστών).

Οταν ο δήμος Αθηναίων αναρτήσει τον πίνακα με τους περίπου πενήντα προς πώληση οικογενειακούς τάφους, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για «παραχώρηση δικαιώματος χρήσης» στην οποία θα αναφέρεται ο τάφος τον οποίο επιθυμεί να αποκτήσει. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται και από εγγυητική επιστολή τράπεζας ίσης αξίας με το 1/12 της αξίας του τάφου που διεκδικεί.

Περιορισμός, ως προς την εκδήλωση ενδιαφέροντος για περισσότερους από έναν τάφους, δεν υπάρχει, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταβάλλεται εγγυητική επιστολή που να καλύπτει το 1/12 της αξίας του ακριβότερου από τους διεκδικούμενους τάφους, ενώ κάθε πολίτης μπορεί να αποκτήσει μέχρι έναν το πολύ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν αρνηθούν να αποπληρώσουν τον τάφο (η διαδικασία της αποπληρωμής γίνεται με μηνιαίες δόσεις), που ενδεχομένως έχουν κερδίσει μέσω κλήρωσης, τότε αυτομάτως θα χάσουν την αξία της εγγυητικής επιστολής που εκπίπτει υπέρ του δήμου ως ποινική ρήτρα. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερήσει -πέραν του προβλεπόμενου χρονικού ορίου- κάποια από τις δόσεις του, αφού τότε θα χάσει επιπλέον και τα χρήματα των προηγούμενων δόσεων που έχει ήδη καταβάλει.

«Οι οικογενειακοί δεν μεταβιβάζονται»


«Οι φήμες που θέλουν το Α’ Νεκροταφείο να είναι υπερπλήρες και να μην έχει πια χώρο, είναι μύθος» δηλώνει στην «Espresso» ο κ. Θανάσης Καφέζας, πρόεδρος του Αθήνα 9,84 και εποπτεύων της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων. «Μέσα στους επόμενους δύο μήνες το πολύ, θα βγουν προς πώληση περίπου πενήντα οικογενειακοί τάφοι. Αυτοί αγοράζονται από κάποιους για τις οικογένειές τους, "πηγαίνουν" από γενιά σε γενιά, αλλά δεν μπορούν να μεταβιβαστούν ούτε να πουληθούν σε τρίτους, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο. Σε περίπτωση που ένας τέτοιος τάφος ανήκει σε κάποιον που δεν έχει οικογένεια και παιδιά, τότε επανέρχεται στην κυριότητα του δήμου που μπορεί να τον ξαναπουλήσει. Πάντως, στο Α’ Νεκροταφείο, πέρα από τους οικογενειακούς, υπάρχουν και οι τάφοι τριετίας στους οποίους θάβεται και ο περισσότερος κόσμος».

Τιμές για... όλα τα πορτοφόλια

Οι περίπου πενήντα οικογενειακοί τάφοι που θα βγουν προς πώληση ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: τους «τάφους πολυτελείας» που βρίσκονται στον Τομέα 14 και 15, εκείνους της «μεσαίας κατηγορίας» στον Τομέα 12, 17 και 18 και στους οικονομικούς στον Τομέα 11 και 11Α.

Η αντικειμενική αξία για έναν τάφο που βρίσκεται στη «ζώνη πολυτελείας» και έχει εμβαδόν μέχρι 12 τετραγωνικούς τεκτονικούς πήχες (περίπου 6,75 τ.μ.) έχει καθοριστεί στα 5.493,76 ευρώ ανά ΤΤΠ, ενώ για τάφους άνω των 12 ΤΤΠ η τιμή είναι 5.860,35 ευρώ ανά ΤΤΠ.

Με απλά ελληνικά, η αντικειμενική αξία ενός τάφου εμβαδού 6,75 τ.μ. υπολογίζεται περίπου στις 65.925,12 ευρώ. (Κύριε Ιησού Χριστέ).

Στη «μεσαία κατηγορία», για έναν τάφο με εμβαδόν μέχρι 12 ΤΤΠ (περίπου 6,75 τ.μ.) η αντικειμενική αξία έχει καθοριστεί στα 3.295,23 ευρώ ανά ΤΤΠ, ενώ για τάφους άνω των 12 ΤΤΠ η τιμή είναι 3.662,84 ευρώ ανά ΤΤΠ. Δηλαδή, η αντικειμενική αξία ενός τάφου εμβαδού 6,75 τ.μ. είναι περίπου 43.954,08 ευρώ. 

Τέλος, για έναν τάφο στην «οικονομική κατηγορία» με εμβαδόν μέχρι 12 ΤΤΠ (περίπου 6,75 τ.μ.) έχει καθοριστεί στα 2.198,52 ευρώ ανά ΤΤΠ, ενώ για τάφους άνω των 12 ΤΤΠ η τιμή είναι 2.563,07 ευρώ ανά ΤΤΠ. Με λίγα λόγια, η αντικειμενική αξία ενός τάφου εμβαδού 6,75 τ.μ. είναι περίπου 30.756,84 ευρώ. (πιο ακριβά και από γκαρσονιέρα) 

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ