Html cript Free Code

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

500.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

  Οι αιτήσεις υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ ξεπέρασαν τις 500.000. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι καταναλωτές που  αιτούνται  υπαγωγή ανήλθαν στους 552.223 από το 2011, όταν και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, μέχρι και στις 12 Απριλίου του 2013.
  Από τις 552.223 αιτήσεις έχουν εγκριθεί 401.064 αιτήσεις, ενώ οι 181.468 αφορούν το έτος 2013 και από αυτές έχουν εγκριθεί 123.937, ποσοστό περίπου 68%.
  Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για τις αυξήσεις του ρεύματος στις οποίες ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν.

  Στο απαντητικό έγγραφο που υπογράφεται από τον κ. Ζέρβο, επισημαίνεται ότι μετά τις «βελτιώσεις», τη διεύρυνση των ορίων και των προϋποθέσεων χορήγησης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η έκπτωση φθάνει το 42% σε σχέση με τις χρεώσεις προς τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.
  Στην ίδια ερώτηση, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, απάντησε εγγράφως ενημερώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των κανονιστικών πράξεων που προβλέπονται από το Ν. 4001/2011 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής πενίας και των προστασία των ευάλωτων πελατών.
Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Τιμολόγιο
  Αυτοί που δικαιούνται Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι οι εξής καταναλωτές:
  •όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο και μακροχρόνια άνεργοι (όριο κατανάλωσης 1400 κιλοβατώρες το τετράμηνο)
  •τρίτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία άνω του 67 % με εισόδημα επίσης κάτω από το αφορολόγητο όριο (όριο 1600 kwh).
  Αν η κατανάλωση ξεπεράσει τα όρια αυτά τότε εφαρμόζεται το κανονικό οικιακό τιμολόγιο. Σε κάθε περίπτωση ισχύει μόνο για πρώτη κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ