Html cript Free Code

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ


Τα ακίνητα που στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος ΔΕΝ απαλλάσσονται από την καταβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (άρθρο 24 του Ν. 2130/1993).

Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να δηλώνουν, εντός διμήνου από τη διακοπή, τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους, στο Δήμο για τον υπολογισμό των Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.) και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) στους πραγματικούς υπόχρεους: ιδιοκτήτη, συνιδιοκτήτες, μισθωτή κ.λ.π., (Ν.25/75 και άρθρο 5 παρ.1 του Ν. 3345/2005 & άρθρο 24 παρ.3 του Ν 2130/1993).


Όταν το ακίνητο χρησιμοποιείται χωρίς να ηλεκτροδοτείται, υπόχρεος για την καταβολή των δημοτικών τελών (Δ.Τ.) είναι ο χρήστης (μισθωτής: άρθρο 21 παρ.5 Β.Δ. 24/9-20/10-58 ή ιδιοκτήτης: άρθρο 4 Ν.429/1976), ενώ για το τέλος ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) είναι υπόχρεος, ο ιδιοκτήτης ή οι συνιδιοκτήτες (άρθρο 24 παρ.3 Ν.2130/1993).

Η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης Μη Ηλεκτροδοτούμενου Ακινήτου επιφέρει καταλογισμό , Δ.Τ. (σε βάρος του χρήστη, άρθρο 19 Ν.1080/1980) και Τ.Α.Π. (σε βάρος του ιδιοκτήτη, άρθρο 24 παρ.12 Ν 2130/1993) με την επιβολή προστίμου(άρθρο19 Ν 1080/1980) από ημερομηνία διακοπής ως ημερομηνία δήλωσης..

Προηγείται αυτοψία της Υπηρεσίας μας (κατόπιν αιτήσεως του δημότη) για την πιθανή ύπαρξη ή χρήση παρακολουθημάτων (πατάρι, αποθηκευτικούς χώρους κ.λ.π.) του ακινήτου που δεν αναφέρονται στο υπάρχον συμβόλαιο, προκειμένου να υπολογιστούν τα ανταποδοτικά τέλη (Δ.Τ.)  που ορίζουν οι ισχύουσες διατάξεις Νόμων  (άρθρο 5 του Ν.3345/16-6-2005 κ.λ.π.) καθώς και οι Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΗ ΗΛΕΚ/ΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΑΠ

    Βεβαίωση για την ακριβή ημερομηνία διακοπής ή επανασύνδεσης ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ (εκτός από την περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ).

    Συμβόλαιο ιδιοκτησίας (αγοράς, γονικής παροχής, αποδοχή κληρονομιάς, κ.λ.π).

    Κάτοψη με βεβαίωση και σφραγίδα Μηχανικού για το καθαρό εμβαδόν (ΜΟΝΟ σε περίπτωση που το εμβαδόν του ακινήτου ή πιθανών παρακολουθημάτων του ακινήτου δεν αναφέρονται στο υπάρχον συμβόλαιο).

    Αν υπάρχουν συνιδιοκτήτες, τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Φ.Μ., Α.Δ.Τ., ποσοστό συνιδιοκτησίας *, κ.λ.π.).

    Αν το ακίνητο ήταν μισθωμένο και μη ηλεκτροδοτούμενο κατά τη τελευταία πενταετία, τα μισθωτήρια συμβόλαια με τα πλήρη στοιχεία του/των μισθωτή/ών (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση , Α.Φ.Μ., Α.Δ.Τ. κ.λ.π.)

    Αν το ακίνητο ήταν ΚΕΝΟ, αντίγραφα του έντυπου Ε2 της τελευταίας 5ετίας συνοδευόμενα με υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 για την γνησιότητά τους.

    Αν πρόκειται για νεοαναγειρόμενη οικοδομή , την οικοδομική άδεια με την τελευταία σφραγίδα της Πολεοδομίας.

    Σε περίπτωση που κάποιοι χώροι έχουν περαιωθεί με το Ν 3843/2010 ή έχουν νομιμοποιηθεί με το Ν 4014/2011, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα παραστατικά στοιχεία που συνοδεύουν τις παραπάνω ενεργειές τους.

     Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ο δηλών θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη Δημόσια Αρχή και φωτοαντίγραφα της Α.Τ. και του εκκαθαριστικού της εφορίας του ιδιοκτήτη. Το ίδιο ισχύει και αν υπάρχουν συνιδιοκτήτες και προσέλθει μόνο ο ένας εξ’ αυτών.

Παρακαλούνται οι δημότες, για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους, πριν την προσέλευσή τους στην Υπηρεσία μας να επικοινωνήσουν με το Τμήμα μας για την ενδεχόμενη - κατά περίπτωση- προσκόμιση επιπλέον και συγκεκριμένων δικαιολογητικών.



Θέλετε να εκτυπώσετε:

    Την Υπεύθυνη Δήλωση Μη ηλεκτροδοτούμενου Ακινήτου
    Την αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης Μη οφειλής Τ.Α.Π.
    Την αίτηση Αυτοψίας
    Σε περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες τα παραπάνω έντυπα πρέπει να συνοδεύονται από την Υπεύθυνη Δήλωση με τα πλήρη στοιχεία των συνιδιοκτητών

     E.M.A.


www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ