Html cript Free Code

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Φαίνεται  ότι τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών αλλά και των υπολοίπων της Ε.Ε.επενδύονται καλά με βάση την "ανάπτυξη" του κτιρίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας .που αλλού;;

 Tο Υπερμέγαρο με τα χρήματα και τους τόκους και την αισχροκέρδεια κατά των πολιτών με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανεγείρονται στον χώρο της Großmarkthalle (της πρώην κεντρικής αγοράς), στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.



Στο μεταξύ  ο  Ντράγκι: έκανε... σέξι το πάγωμα των επιτοκίων
Τα πέντε ουσιώδη συμπεράσματα από την, πολύ ιδιαίτερη, συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης. Πώς έπεσε το ταμπού της «καθοδήγησης». Η επιμονή στα τραπεζικά «αναχώματα» και -επιτέλους- μια απάντηση για τα ΟΜΤ.

O Mario Draghi, o διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκανε το μαγικό να εμφανιστεί ως «περιστέρα», αλλά παράλληλα να μην βγάλει τίποτα από το καπέλο, κρατώντας τα επιτόκια αμετάβλητα και εξασφαλίζοντας ότι διατηρεί όλα τα περιθώρια κινήσεων που είχε πάντα.

Η χθεσινή τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ ήταν πάντως πράγματι
ιδιαίτερη και παρήγαγε πέντε σημαντικά συμπεράσματα που παρουσιάζουμε εν τάχει:

1) Καλωσορίσατε στην «καθοδήγηση στο μέλλον». Η τακτική forward guidance που εγκαινίασε η αμερικανική Federal Reserve, συνοψίζεται στο να κοινοποιείς αυτό που πρόκειται να κάνεις, πριν το κάνεις. Πνευματικά πάντως είναι μια μεγάλη αλλαγή για την ΕΚΤ, που μέχρι χθες έμενε κολλημένη στο αξίωμα ότι δεν πρέπει να «δεσμεύεται» για τα επιτόκια. Ευφυώς, βεβαίως, ο κ. Draghi έβαλε μια καινοτομία στην «οδηγία», διατηρώντας τις συνθήκες αρκετά ασαφείς, ώστε να μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση, όταν θελήσει. «Το διοικητικό συμβούλιο προβλέπει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο», είπε ο κ. Draghi, αρνούμενος να σχολιάσει το πόσο «παρατεταμένη» μπορεί να είναι μια χρονική περίοδος.

2) Οι 50 μονάδες βάσης δεν είναι το κατώτερο όριο των επιτοκίων. Ο κ. Draghi πέταξε πολλά φρέσκα υπονοούμενα ότι η τράπεζα θα μπορούσε, αν το ήθελε, να βάλει αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων (σήμερα είναι μηδέν), και να πάει ακόμη χαμηλότερα με το επιτόκιο repo, που είναι σήμερα 0,5%.

3) Ο κ. Draghi αρνήθηκε ότι η ΕΚΤ αντιδρά στα υπονοούμενα της Fed ότι θα «ταπώσει» το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, τα οποία προκάλεσαν ρίγη στις αγορές. Ωστόσο σαφώς αναφέρθηκε στην «πρόσφατη δυσχέρεια στις παγκόσμιες νομισματικές και χρηματοπιστωτικές αγορές» ως παράγοντα που θα μπορούσε «να επηρεάσει αρνητικά» τις οικονομικές συνθήκες στην ευρωζώνη.

4) Η ΕΚΤ θέλει να αποφύγει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος με τα «ξεκαθαρίσματα» των τραπεζικών ισολογισμών. Ο κ. Draghi δήλωσε ότι είναι σημαντικό να εντοπιστούν ορθώς τα τραπεζικά «αναχώματα» (backstops), πριν γίνει, αργότερα στο έτος, η επιθεώρηση της ποιότητας των τραπεζικών ενεργητικών και σχολίασε ότι πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έχει αυτό υπόψη της.

5) Κάνε μια ερώτηση πολλές φορές και ίσως πάρεις απάντηση. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος [αναφέρεται σε ρεπόρτερ ο οποίος μετείχε στην συνέντευξη Τύπου του διοικητή της ΕΚΤ χθες] ρωτάει για την κοινοποίηση των νομικών εγγράφων που σχετίζονται με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων Οutright Μonetary Τransactions (OMT), εδώ και πολλούς μήνες. Σήμερα ο κ. Draghi επιτέλους του απάντησε ότι οι νομικές τεκμηριώσεις θα κοινοποιηθούν εάν και εφόσον μια χώρα ζητήσει βοήθεια από το πρόγραμμα αγορών ομολόγων. Μετά όμως πρόσθεσε το «πιθανόν». Και παρατήρησε: «Καταφέρνετε πολύ καλά να κάνετε μια βαρετή ερώτηση να ακούγεται σέξι.» Ένα σχόλιο που θα μπορούσε να αφορά και την ίδια την «καθοδηγητική» νέα πρακτική της ΕΚΤ -που μπορεί να ακούγεται πολύ σέξι αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς κοινότυπη.

του Michael Steen

Πηγή: euro2day.gr


 
                   

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ