Html cript Free Code

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Στα 30 μέτρα από τον αιγιαλό επιτρέπεται η δόμηση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων


Με εμμονή στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατέθεσε χθες δύο τροπολογίες, που μειώνουν την απόσταση δόμησης από τον αιγιαλό. Την ίδια στιγμή εντάσσει και τις επαύλεις στα καταλύματα.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία στο νομοσχέδιο "Απλοποίηση διαδικασιών για την ενίσχυση τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ΕΟΤ και λοιπές διατάξεις" προβλέπεται ότι η ελάχιστη απόσταση δόμησης τουριστικών εγκαταστάσεων από τη γραμμή του αιγιαλού είναι 30 μέτρα για κτήριο ύψους χαμηλότερου των 7,5 μέτρων. Ενώ για κτήρια έως 7,5 μέτρα η απόσταση δόμησης από τον αιγιαλό ορίζεται στα 50 μέτρα και καταλήγει στα 300 μέτρα για κτήρια ύψους 13,5 μέτρων.
Επίσης, με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στις επαύλεις -μονοκατοικίες άνω των 100 τ.μ.- να αποκτήσουν ειδικό σήμα λειτουργίας και να λειτουργήσουν ως τουριστικά καταλύματα, χωρίς προηγούμενη έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου, ενώ οι προδιαγραφές θα προσδιοριστούν από σχετική εγκύκλιο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Στην περίπτωση που ενοικιαστεί παράνομα έπαυλη, τότε το πρόστιμο ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.
Ειδικά για το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας προτείνεται να χορηγηθεί σε όλα τα πιστοποιημένα τουριστικά καταλύματα, ακόμη και σε αυτά που πρόκειται να συνενωθούν, χωρίς να είναι απαραίτητο προηγουμένως το καθένα από τα δύο να το έχουν λάβει.
Η.Β.
 


www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ