Html cript Free Code

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΚAΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ;

Σκηνικό Πολέμου .......Οι σφαίρες των πολιορκητών ,σφυρίζουν αδιάκοπα ...και οι πολιορκημένοι κρύβονται ,προσπαθώντας να αποφύγουν όλμους ,οβίδες , ρουκέτες ακόμα και τα εκσυγχρονισμένα UAV ,κατά του άμαχου πληθυσμού ,κατά γερόντων ,αδυνάτων ,παιδιών . Τα οχυρωματικά έργα καταρρέουν από τον ανηλεή και μέχρι τελικής πτώσης βομβαρδισμό από τους εχθρούς του κράτους των Ελλήνων. .
Μόνο η ψυχή έχει μείνει αδούλωτη χωρίς οπλισμό αλλά αδούλωτη
.Ψυχορραγεί αλλά ως είθισται στους Έλληνες περιμένει να ακούσει το Θρυλικό "ΑΕΡΑ" και με γυμνά χέρια με μόνη δύναμη το ψυχικό σθένος , να επιτεθεί και να πάρει όπως το 1941 στο έπος της Αλβανίας την κατάσταση στα χέρια του εκ διώκοντας τους "επίδοξους κατακτητές" και τα τσιράκια τους .

Ακριβώς έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση στις τιμές των ακινήτων όπου όποιος έχει ανάγκη να βρή φαγητό, βγαίνει από το λαγούμι και δοκιμάζει να βρή εκείνον που πουλάει το φαγητό σε ακριβή τιμή ή εποφθαλμιά το ανταποδοτικό όφελος να έχει τα μέγιστα προσδοκώμενα αποτελέσματα  .
 Εδώ θα θυμηθούμε ιστορίες του 1942 από τους παππούδες μας όπου δυστυχώς με ευτελή ανταλλάγματα εκ χωρούσαν σε Γερμανοτσολιάδες  τίτλους γης με αντάλλαγμα την ίδια τους την ζωή .
 Η ιστορία συχνά επαναλαμβανόμενη σε  οικονομικούς κύκλους 30ετίας και στην συγκεκριμένη περίπτωση με αρκετή καθυστέρηση λόγω αλλαγής δεδομένων και νέας στρατηγικής πολέμου μεταξύ των αντιμαχομένων ,στηριζόμενη πλέον όχι σε άρματα αλλά σε Funds.

Στην Ελληνική επικράτεια   με την δαμόκλειο σπάθη των Τραπεζικών επιχειρήσεων πρωτίστως όπου επιδεικνύουν την αυταρέσκεια τους μέσω "κόκκινων δανείων"αποστέλλοντας χιλιάδες ειδοποιητήρια κατάσχεσης σε ιδιώτες προσφάτως προστέθηκαν τα ειδοποιητήρια των Ασφαλιστικών Οργανισμών σε επαγγελματίες και η δήλωση του Κου Σκορδά για απελευθέρωση κατάσχεσης πρώτης κατοικίας από το 2014.

Έχουμε λοιπόν και λέμε με επίσημα στοιχεία
* 400,000 αποστολές σημειωμάτων οφειλών από Ασφαλιστικά Ταμεία προς οφειλέτες.
*   2,000,000,000€ έχασαν τα νοικοκυριά μόλις τον τελευταίο χρόνο.  
*   Τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια (δεν μιλάμε για εμπορικά ,καταναλωτικά ,κ.α) είναι 1,500,000
εκ των οποίων το 20% περίπου είναι κόκκινα !!!
* Η δε αξία των ενυπόθηκων δανείων είναι 12,380 δις  €.  ήτοι περίπου 222,000 δάνεια κόκκινα!!
* Ψευδεπίγραφες ρυθμίσεις οφειλών 
 *  η διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ και για το 2014,
Φόροι, φόροι , φόροι, φόροι και άλλοι φόροι..και αριθμοί καταστορφής που δεν έχουν τελειωμό ..

ΤΟ ΔΙΑΚΎΒΕΥΜΑ

Δεν είναι άλλο τίποτα (sic) πέραν της αλλαγής των τίτλων γης ,οι οποίοι συνοδεύονται με άυλους τίτλους ομολόγων χρεογράφων κλπ ,μέσω των οποίων η Ελλάδα παραιτείται από την Εθνική της Κυριαρχία παραδίδοντας ταυτόχρονα όλους τους πόρους ενεργειακούς ,και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές  κ.α στους φέροντας τους τίτλους .   

ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΚΊΝΗΤΑ

Η μείωση των τιμών των ακινήτων ουσιαστικά αφορά εκείνους που έχουν αποταμιευτική ικανότητα και μπορούν να επενδύσουν μεσοπρόθεσμα σε ακίνητη περιουσία.σε ένα διεθνές περιβάλον όπου όλοι "επιδιώκουν" να προσελκύσουν κεφάλαια..

Ας υπολογίσουμε ότι  Υπάρχει πάντα και η κατηγορία των εισοδηματιών που περιμένουν ή που μπορούν να περιμένουν συγκρατώντας έτσι τις τιμές των ακινήτων.

Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη στατιστική της ΕΛΣΤΑΤ όπου δεν υπάρχει καμία μεταβολή σε αξίες
Α υλών οικοδομικών κατασκευών αναδεικνύοντας ότι παρά την κατακόρυφη πτώση του όγκου παραγόμενων ακινήτων το lobby των κατασκευαστών αντέχει στην πίεση που ασκείται από τους επιδιώκοντας την αναδιανομή μέσω θεσμών πολιτειακών .
Οικοδομική δραστηριότητα
       
Το χαρτοφυλάκιο της ΕSTET real estate brokers δείχνει ότι "ευάλωτοι" είναι όσοι κατέχουν παλαιά ακίνητα ,χωρίς εναλλακτικούς πόρους εσόδων ,όπου αναγκαστικά ''παραχωρούν" την επένδυση τους στον επίδοξο αγοραστή .

Π'ινακας αγοραπωλησιών ακίνητων
Επίσης ότι δεν υπάρχει καταναλωτική πίστη που την είδαμε πρόσφατα από τον ΙΟΒΕ κάτι που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους "αναγκασμένους " να παραχωρήσουν την επένδυση τους σε ακίνητα.

Οι αγοραστές διαφαίνεται ότι είναι οι ίδιοι που και πριν 5χρόνια "αναζητούσαν" να κάνουν αγορά ακινήτου "επενδυτικά" χωρίς να βιάζονται "αναζητώντας" την παραχώρηση του ακινήτου λόγω ανάγκης.

Σε πραγματικά νούμερα αγοραστικής αξίας τα νεόδμητα δείχνουν μια υποχώρηση 5-15% ενώ στα παλιότερα αρκετές φορές αγγίζουν και το 50% σε σχέση με την προτεινόμενη τιμή πώλησης πριν 3χρόνια .

Αποτίμηση Εθνικής Τράπεζας

Είιναι προφανές ότι το επενδυτικό πορτοφόλι των Ελλήνων έχει πάψει να υπάρχει λόγω αδυναμίας πραγματικής αποταμιευτικής
. Έτσι παρά το ότι είναι μια καλή εποχή για αγορά δεν υπάρχει το ανάλογο αγοραστικό ενδιαφέρον κάτι που φαίνεται με τις στατιστικές του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων όπου δείχνουν ολοκληρωτική πτώση αγοραπωλησιών κατά 80% από το 2012.

Η ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Είναι εμφανές ότι το σχεδιαζόμενο επιμελώς τέλμα στην αγορά ακινήτων δεν έχει να κάνει με την "διάθεση" του κλάδου , αλλά όπως είναι λογικό παγκοσμίως με την πολιτική επιλογή των Θεσμικών παραγόντων που εισηγούνται προτείνουν και κατόπιν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (sic) οι πολιτικοί νομοθετούν.

Το συνεχές αδιέξοδο δεν θα επιφέρει αλλαγή στην κοινωνική κατανομή του πλούτου προς τα πάνω αλλά θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών διευρύνοντας σε όλα τα επίπεδα την κοινωνική ανισότητα.

Όταν η Εθνική στρατηγική δεν μπορεί να χαραχτεί και ζούμε το φαινόμενο της πλήρους ασυδοσίας με μισθούς ευρωβουλευτών 17,000€ ενώ το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων είναι κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας τότε η λύση είναι μία και με όποιους κινδύνους ενέχει και  ΠΆΝΤΟΤΕ κατόπιν Δημοψηφίσματος προς επικύρωση με την σύφωνη γνώμη των πολιτών .

Εθνικό νόμισμα ,με Κρατικοποίηση των Τραπεζικών επιχειρήσεων, και αύξηση του ορίου Κοινωνικών παροχών επιδιώκοντας την κοινωνική συνοχή και στήριξη του ευνομούμενου πλέον κράτους.

lasfida . 



 

   



www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ