Html cript Free Code

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

BITCOIN .......NEΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ;;

Mike-caldwell-paper-btc-1020Πολύς θόρυβος γίνεται τελευταία στους κύκλους των οικονομικών μπλογκς σχετικά με τα Μπίτκοϊνς (BTC). 
Το φαινόμενο είχε ιδιαίτερη έξαρση μετά από το τραπεζικό συμβάν στην Κύπρο, όταν η τιμή του BTC εκτοξεύτηκε, από τα US$45 έκαστο όπου βρισκόταν στις αρχές Μαρτίου, στα πλέον των US$170 σήμερα. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση 300% μέσα σε ένα μήνα! 
 
Τι είναι όμως το Bitcoin (BTC) και γιατί έχει τόση ζήτηση ξαφνικά;
 
To BTC είναι σε πρώτη όψη απλώς ένα ηλεκτρονικό χρήμα. Με την μεγάλη όμως διαφορά ότι δεν ελέγχεται από κανένα κεντρικό σύστημα ή υπολογιστή. 
Είναι μια ιδέα ενός προσώπου (ή ομάδας προσώπων) με το όνομα (ή ψευδώνυμο) Satochi Nakamoto, για την δημιουργία ενός αναρχο-φιλελεύθερου χρήματος που να μην υπόκειται σε κεντρικό ή άλλο έλεγχο από τράπεζες, κυβερνήσεις, κλπ. και πρωτο-παρουσιάστηκε γύρω στο 2009. 
Λειτουργεί πάνω στις αρχές των κρυπτογραφημένων ιντερνετικών πρωτοκόλλων επικοινωνίας τύπου P2P (δηλαδή από υπολογιστή σε υπολογιστή). 
.
Το BTC φυλάσσεται σε ηλεκτρονική μορφή κώδικα σε ένα virtual “πορτοφόλι” στον υπολογιστή, στο κινητό, σε ένα στικάκι, ή όπου αλλού θέλει ο χρήστης. Η αγοραπωλησία μεταξύ δύο συναλλασσομένων γίνεται άμεσα με τη χρήση των κωδικών ή QR barcode χωρίς τη μεσολάβηση τράπεζας, εφορίας ή άλλων κρατικών φορέων. Βασικό επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι το BTC δεν υπόκειται σε πληθωριστικές πιέσεις, “κουρέματα” ή αφαιμάξεις της εφορίας. 
 
Η παραγωγή του είναι περιορισμένη από ένα πολύπλοκο πρόγραμμα «εξόρυξης» (σήμερα παράγονται παγκοσμίως 25 νέα BTC κάθε 10 λεπτά της ώρας και όσο αυξάνεται το συνολικό απόθεμα τόσο θα μειώνεται ο ρυθμός παραγωγής) κατά τα πρότυπα του φυσικού χρυσού, με τη διαφορά όμως ότι υπάρχει ένα τελικό πλαφόν στη συνολική παγκόσμια παραγωγή στα 21 εκατομμύρια «τεμάχια» μέχρι το έτος 2140. Μετά τέλος η παραγωγή. 
Αυτό σημαίνει ότι όσο η ζήτηση αυξάνει τόσο θα μεγαλώνει η αξία του. Εκθετικά σχεδόν θα λέγαμε. 
Ήδη τη στιγμή που γράφονται αυτά η συνολική αξία των εν κυκλοφορία BTCs υπερβαίνει το ένα δις δολλάρια ΗΠΑ. Πολλοί σπεύδουν να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους από τις κοινές τράπεζες σε BTC ώστε να απαλλαγούν από το άγχος μιας κατάσχεσης ή ενός κουρέματος. 
Άλλοι αγόρασαν BTC όταν ήταν ακόμα στα λίγα δολλάρια το τεμάχιο και τώρα πουλάνε στα 170 με τεράστια κέρδη. 
 
Πού θα καταλήξει το BTC; Ο χρόνος θα το δείξει αλλά και η διάθεση του κοινού για αποφυγή των «μακρυχέρηδων» τραπεζών και κυβερνήσεων.

Στο διαφωτιστικό αυτό βιντεάκι, ο εκδότης και οικονομολόγος Jeffrey Tucker, ο οποίος υπήρξε και εκπρόσωπος του ινστιτούτου αυστριακής οικονομικής σχολής Mises Institute, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το Bitcoin πρόκειται να “απειλήσει” το παγκόσμιο τραπεζικό/ κρατικό κατεστημένο…

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ