Html cript Free Code

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ OFF SHORE ....ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



Από την Εκκλησία στις off shore μέσω...καταπατητή.
Η διαδρομή του ξεπλύματος είναι γνωστή και απυρόβλητη απο όλες τις κυβερνήσεις των νομολάγνων που ουσιαστικά με άπειρα νομοθετήματα άλλοτε καθαρά νομοτεχνικά άλλοτε καθαρά φοροτεχνικά  προστατέυουν τις διόδους επικοινωνίας των "φίλων" παγκοσμίως .
Ακολουθεί μια "τυπική"  διαδικασία του 2009   που καταγράφηκε στην ιστοσελίδα Ρομφαία .
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009
Γράφτηκε από τον/την Freesunday / Νίκος Παπαδημητρίου

Στις 15 Ιουνίου 2009 η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτες από κάθε σημείο της επικράτειας, κληρικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες του Λεκανοπεδίου
βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, δίπλα στη Μητρόπολη, προκειμένου να ευχηθούν στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την ονομαστική γιορτή του.


Όλοι όσοι σχετίζονται με την εκκλησιαστική διοίκηση ήταν εκεί. Όλοι; Μάλλον όχι. Την ίδια στιγμή, κάποιοι υψηλόβαθμοι παράγοντες της εκκλησιαστικής δομής βρίσκονταν στο άδειο από κληρικούς και υπαλλήλους Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη, στο Κολωνάκι (που είναι το άλλο κτίριο άσκησης της διοίκησης της Εκκλησίας).

Και βρίσκονταν εκεί γιατί είχαν κάποιες επείγουσες εργασίες να φέρουν σε πέρας. Έπρεπε να ολοκληρωθούν δύο αγοραπωλησίες οικοπέδου-φιλέτου στη Βουλιαγμένη, με διαφορά ίσως ενός έως δύο λεπτών της ώρας.
Με άλλα λόγια, οι αγοραπωλησίες αφορούσαν την ίδια έκταση, που άλλαξε αστραπιαία χέρια – και αυτή είναι η πρώτη πρωτοτυπία…

Ο πολυεκατομμυριούχος οδοκαθαριστής
Η πρωτοφανής, αν μη τι άλλο, υπόθεση, όπως καταγράφεται στα δύο συμβόλαια, που έχει στην κατοχή της η «F.S.», έχει ως εξής: Ενώπιον της συμβολαιογράφου κ. Μαρίας Πάσχου, ο γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένας από τους δύο ισχυρούς άνδρες της οικονομικής διοίκησης, ο Αντώνης Ζαμπέλης (ο άλλος είναι ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος), πουλά εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος «οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, που βρίσκεται στη θέση “Λιμανάκι Μαλτσινιώτη” της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Βουλιαγμένης Αττικής… επί των οδών Βάκχου και Φρίξου, έκτασης 1.322,25 τετραγωνικών μέτρων».

Με υπολογισμένη αντικειμενική αξία 3,3 εκατ. ευρώ, το τίμημα συμφωνήθηκε με τους αγοραστές στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Ποιοι όμως είναι οι εμφανιζόμενοι αγοραστές; Η Παναγιώτα Πολιτοπούλου και ο Σταύρος Πολιτόπουλος, δημοτικός υπάλληλος και, κατά πληροφορίες, οδοκαθαριστής σε δήμο της περιοχής.
Άρα, λοιπόν, ο δημοτικός υπάλληλος είχε την οικονομική επιφάνεια να βρει και να πληρώσει 4,5 εκατ. ευρώ… Πώς πλήρωσε την Εκκλησία η οικογένεια Πολιτόπουλου;

Με τρεις τραπεζικές επιταγές της Alpha Bank, έκδοσης όλων της 11ης Ιουνίου (τέσσερις ημέρες νωρίτερα δηλαδή) με αριθμούς 00008468-9, 00008467-1 και 00008469-7, των 1,5 εκατομμυρίων η καθεμία (τις επιταγές αυτές θα συναντήσουμε και στη συνέχεια της ιστορίας μας).

Αντιδικαστικό παρελθόν

Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η οικογένεια Πολιτόπουλου είναι αυτή που αγοράζει τη συγκεκριμένη έκταση. Η απάντηση βρίσκεται στα… δικαστήρια. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι Πολιτόπουλοι, εμφανίζονταν από την Εκκλησία ως καταπατητές του οικοπέδου, αντιδικία που τους είχε φέρει στις δικαστικές αίθουσες.


Οι αποφάσεις όμως ήταν υπέρ της Εκκλησίας, γι’ αυτό και οι σημερινοί αγοραστές είχαν ασκήσει το 2005 αίτηση αναίρεσης. Τελικώς, οι δύο πλευρές λύνουν τις διαφορές τους με τη συγκεκριμένη «συμβιβαστική» εκποίηση.

Σε δύο λεπτά, συν 700.000 ευρώ

Πριν καλά καλά στεγνώσει, όμως, το μελάνι από την πρώτη αυτή αγοραπωλησία και πριν προλάβει κάποιος να… απομακρυνθεί, εντός του Συνοδικού Μεγάρου γίνεται και η δεύτερη αγοραπωλησία, στην οποία όμως ουδεμία ανάμειξη έχει η Εκκλησία – και αποτελεί, σίγουρα, πρωτοτυπία να προσφέρει τα γραφεία της για ξένες συναλλαγές.

Η οικογένεια Πολιτόπουλου μεταπωλεί την ίδια έκταση σε τρεις off shore εταιρείες, εξασφαλίζοντας τίμημα 5,2 εκατ. ευρώ, ως εκ τούτου από μια πρώτη παρατήρηση η Εκκλησία εμφανίζεται να χάνει 700.000 ευρώ από τη βελτιωμένη προσφορά.

Οι εταιρείες που εκπροσωπούνται από τον ιδιωτικό υπάλληλο Ευστράτιο-Αλέξανδρο Αθανασάκο είναι οι εξής: Saviero Enterprises Company Limited, Inesia Enterprises Company Limited και Neroli Enterprises Company Limited.

Τρεις εταιρείες, όμως, που φαινομενικά μόνο είναι χωριστές. Και οι τρεις εδρεύουν στην Κύπρο, στην ίδια διεύθυνση (Μέγαρο Διαγόρας, οδός Π. Κατελάρη 16, Λευκωσία), επιπλέον και οι τρεις εμφανίζουν διεύθυνση αλληλογραφίας Ποσειδώνος 94 & Νίκης 2, στη Γλυφάδα.

Με ποιον τρόπο πλήρωσαν οι τρεις εταιρείες την οικογένεια του δημοτικού υπαλλήλου; Όπως διαβάζουμε στο συμβόλαιο, «με τρεις επιταγές της Τράπεζας Alpha Bank, έκδοσης όλων της 11ης Ιουνίου 2009 με αριθμούς 00008468-9, 00008467-1 και 00008469-7, ποσού 1,5 εκατομμυρίων η καθεμία». Πρόκειται, δηλαδή, για τις ίδιες επιταγές με τις οποίες είχε πληρώσει νωρίτερα ο Στ. Πολιτόπουλος την Εκκλησία της Ελλάδος για να αγοράσει την επίμαχη έκταση!

Ενώ για το υπόλοιπο, μέχρι του τελικού ποσού των 5,2 εκατ. ευρώ, προσκομίζονται άλλες τρεις επιταγές της ίδιας τράπεζας έκδοσης 15ης Ιουνίου (αυθημερόν δηλαδή της αγοραπωλησίας), συνολικού ποσού 509.232 ευρώ, άλλη μία επιταγή της ίδιας τράπεζας της 12ης Ιουνίου, ύψους 100.000 ευρώ, και μετρητά 96.768 ευρώ.

Συμπτωματικώς, το ποσό των 509.232 ευρώ είναι ακριβώς ο φόρος που έπρεπε να πληρώσουν ο Σταύρος και η Παναγιώτα Πολιτοπούλου, ως απόρροια της προηγούμενης αγοράς.

Στην πρώτη αγοραπωλησία, η πλευρά της οικογένειας Πολιτόπουλου εκπροσωπείται από τη δικηγόρο κ. Μαρία Χανδρά και η πλευρά της Εκκλησίας από το δικηγόρο της Ιεράς Συνόδου Αργύρη Πετρόπουλο.

Ενώ ο δημοτικός υπάλληλος κ. Πολιτόπουλος διορίζει το δικηγόρο Ανδρέα Κυριακού προκειμένου να παραστεί σε μελλοντικές δίκες αναφορικά με την αντιδικία του με την Εκκλησία για την ιδιοκτησία της έκτασης (από τις οποίες θα παραιτηθεί).

Στο δεύτερο συμβόλαιο, ο ίδιος δικηγόρος εμφανίζεται με άλλη πλέον ιδιότητα, αυτή του νομικού συμβούλου των τριών κυπριακών εταιρειών.

Τα –αναπάντητα– ερωτήματα
Eκτός, πάντως, από τα προφανή, υπάρχει και σειρά αναπάντητων ερωτημάτων, που απευθύνονται κυρίως στην Εκκλησία της Ελλάδος:

*Η δικαστική απόφαση αποβολής των καταπατητών από την εν λόγω έκταση εφαρμόστηκε;
*Με δεδομένο ότι συχνά βλέπουμε στον Τύπο προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πώληση εκκλησιαστικών οικοπέδων, τηρήθηκε και στην περίπτωση αυτή η σχετική διαδικασία;
*Τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον τρόπο άσκησης της εκκλησιαστικής διοίκησης διαδικασία, με ενημέρωση και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου;
*Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία είναι σε γνώση του Αρχιεπισκόπου και του μητροπολίτη Ιωαννίνων; (Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της συναλλαγής).
*Γιατί δεν καταβλήθηκαν, στο πρώτο συμβόλαιο, τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί η Εκκλησία στην Εθνική Τράπεζα, κατά τη συνήθη πρακτική;
*Ο δικηγόρος της Ιεράς Συνόδου Αργύρης Πετρόπουλος ήταν πράγματι παρών στην υπογραφή των συμβολαίων; Από εκκλησιαστικές πηγές πληροφορηθήκαμε ότι την ημέρα εκείνη ο κ. Πετρόπουλος βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στο 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ.
*Η εφορία (ΔΟΥ Γλυφάδας) στην οποία κατατέθηκαν τα σχετικά συμβόλαια δεν προβληματίστηκε από το πώς άλλαξε χέρια η έκταση;
*Ποιο πρόσωπο βρίσκεται πίσω από τις τρεις εταιρείες στις οποίες εντέλει κατέληξε το οικόπεδο;
*Και τέλος: Έχουν γίνει και άλλες παρόμοιες αγοραπωλησίες στην περιοχή;
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ