Html cript Free Code

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ.....


To θέμα αποχώρησης πολυεθνικών από την Ελλάδα μάλλον σε λίγο καιρό θα αποτελεί «απαγορευτικό» θέμα για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης...
Μόλις λίγες ώρες κατάφερε να «ζήσει» είδηση που αφορούσε στην αποχώρηση της Mercedes-Benz από την Ελλάδα στο site newmoney.gr, αλλά και protothema.gr. Μετά εξαφανίστηκε ως διά μαγείας!
Γράφει: Φέντια Δημόπουλος
Ωστόσο δεκάδες άλλες ιστοσελίδες είχαν προλάβει και είχαν αναπαράγει την είδηση, με πηγή το ένα ή το άλλο site, με αποτέλεσμα η είδηση ή έστω και μέρος της να υπάρχει ακόμη στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα πάντως με το θέμα που είχε αναρτηθεί ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Την αποχώρησή της από την Ελλάδα μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρισκόμενη στη δίνη οικονομικού σκανδάλου, Mercedes Benz Hellas. Τόσο η μεγάλη βουτιά στις πωλήσεις, που συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όσο και ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ για σειρά σοβαρών, όπως διαφαίνεται παραβάσεων που έγινε κατόπιν προσωπικών εντολών του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, δείχνουν τον δρόμο της εξόδου από την Ελλάδα.
Πηγές τονίζουν πως ήδη από πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Καλλίγερος, επεξεργαζόταν σχέδιο φυγής λόγω της κάθετης πτώσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας που έχει χάσει πάνω από το 50% των πωλήσεων της στη χώρα, όμως πλέον οι εξελίξεις μετά το «μπλόκο» των φορολογικών αρχών μοιάζουν αναπόφευκτες.
Πηγές της αγοράς αναφέρουν πως μέχρι στιγμής το μόνο που την κρατά στη χώρα μας είναι το γεγονός της διαχείρισης των νομικών της εκκρεμοτήτων, οι οποίες ας μην λησμονούμε εδράζονται και στο σκάνδαλο Daimler Mercedes που αποκαλύφθηκε το 2011 και ακόμα δεν έχει πάρει τελική μορφή. Αναφερόμαστε στις ύποπτες προμήθειες οχημάτων σε στρατό και σώματα ασφαλείας στην περίοδοΤσοχατζόπουλου αλλά και Παπαντωνίου, η οποία – περιέργως – έχει καθυστερήσει ως προς την διερεύνηση της παρά την παραδοχή της ίδιας της πολυεθνικής πως έδινε μίζες μετά από παρέμβαση της αμερικανικής SEC.
Ακριβώς αυτές οι εξελίξεις είχαν οδηγήσει την 1η Μαρτίου 2012 σε αλλαγή φρουράς στην Mercedes Benz Hellas με τον κ. Καλλίγερο να αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου διαδεχόμενος τον Σταύρο Παρασκευαΐδη. Παρά ταύτα, η εταιρία δεν έχει καταφέρει να αναστρέψει μια δύσκολη πορεία λόγω της κρίσης στα εισοδήματα των Ελλήνων όπως εξάλλου συμβαίνει στο σύνολο του κλάδου αυτοκινήτων».
Οι αιτίες «εξαφάνισης» της είδησης μπορεί να είναι πολλές και περίπλοκες ελπίζουμε ωστόσο να μην έχουν να κάνουν με το διαφημιστικό budget της γερμανικής θυγατρικής στην Ελλάδα προς τα δύο Μέσα Ενημέρωσης αλλά ούτε με πολιτικές εντολές...
Ιδωμεν...
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ