Html cript Free Code

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΩΡΟ ΠΡΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Οπισθοχώρησαν, δεν μετάνιωσαν...

Στο παρά πέντε επικράτησε ο φόβος της αποκάλυψης. Η κυβέρνηση μετά το ρεπορτάζ της «Ε» και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να εκτεθεί από την επιλογή της, απέσυρε τελικά, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή από τη Βουλή, την τροπολογία-σκάνδαλο που είχε κατατεθεί εν κρυπτώ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Με τη ρύθμιση απαλλάσσονταν όσοι υποβάλλουν «πόθεν έσχες» από την υποχρέωση να δηλώσουν τυχόν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, που έχουν στην κατοχή τους.

Ο «πατέρας» της επίμαχης ντροπολογίας, υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, αφού προσπάθησε αρχικά να υπερασπισθεί τη διάταξη με έωλα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, ανέκρουσε πρύμναν. Οι αναφορές του περί δήθεν εναρμονισμού του περιουσιολογίου, όπου δεν καταγράφονται οι μετοχές εξωτερικού, αλλά και οι αναφορές στην ευνοϊκή αντιμετώπιση των ναυτιλιακών εταιρειών από όλες τις κυβερνήσεις, λόγω της συνδρομής τους στην ελληνική οικονομία, δεν έπεισαν κανέναν.
Την απόφαση για την απόσυρση ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης. Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, αφού χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη, ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν στη σύνταξη αυτής της διάταξης και για το ποιους τελικά εξυπηρετεί. Και έχει δίκιο.

Οπως μόνη αποκάλυψε η «Ε», η συγκεκριμένη ντροπολογία ήταν φωτογραφική, ύποπτη και είχε έντονο άρωμα διαπλοκής. Η ρύθμιση δεν είναι γενική. Αφορά εκείνους που έχουν υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες». Βασικά δηλαδή πολιτικούς, καναλάρχες, εκδότες, εφοπλιστές. Οι οποίοι πρέπει να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων με τα οποία τα απέκτησαν. Βέβαια, μέχρι σήμερα σχεδόν ποτέ οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές σε βάθος. Είναι κι αυτό ακόμη ένα δείγμα της νομιμότητας αλά ελληνικά. Αλλά έστω και η υποβολή τους είναι μια απειλή για όσους θα ήθελαν να αποκρύψουν μαύρο, αδήλωτο χρήμα. Εάν και εφόσον κάποιος αποφασίσει να ελέγξει επιτέλους την ακρίβεια των δηλωμένων.

Ωστόσο, το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, που ανέχθηκε τη διαφθορά και διόγκωσε τη διαπλοκή, δείχνει αμετανόητο. Και επιμένει να ευνοεί το παλιό, αποσαθρωμένο καθεστώς της γενικευμένης ανομίας και ατιμωρησίας. Να ακολουθεί την πολιτική που μας οδήγησε στην κρίση και «ζωντάνεψε» τον εφιάλτη του ναζισμού.

Η αποκάλυψη της «Ε» αποσόβησε αυτή τη φορά μια σκοτεινή τροπολογία. Μια εύνοια. Αλλά δεν άλλαξε και τους ανθρώπους του πολιτικού συστήματος. Οι οποίοι όχι μόνο δεν εξηγούν ποιους ευνοούσαν, αλλά σκοπεύουν να επανέλθουν! Ελεος πια.
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ