Html cript Free Code

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Παρά την ολική κατάρευση του κοινωνικού ιστού με αποδόμηση όλων των λειτουργιών ακόμα και της υγείας η κυβερνητική αναλγησία στην προσπάθεια να διασώσει την ύπαρξη της, συνεχίζει με αμέιωτο ρυθμό την αφάιμαξη των πολιτών με ποικοίλους τρόπους προσδοκώντας να υφαρπάξη ότι περισότερο μπορεί..
Το γεγονός της καταγεγραμένης ανισότητας στον τρόπο μεταχείρησης των πολιτών ,προς όφελος των εχόντων σύμφωνα με τα πρόσφατα άρθρα που αναδυκνύουν την άυξηση της κερδοφορίας των πλουσίων έναντι των φτωχών επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Σε μια κοινωνία όπου το υποκέιμενο άνθρωπος έχει μεταβληθέι σε αριθμητικό ισοδύναμο (χρέος) δημιουργόυνται ένα πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων για το κατά πόσον μπορέι να συνεχιστέι αυτή η αισχρή και επαίσχυντη κατάσταση πλέον.
Η αδιαφορία των πολιτικών που μονομερώς και απροκάλυπτα      https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wWdut0XaUj8 όπως εμφανίζεται και στο παραπάνω βίντεο.


Η ιστορία καταγράφεται καθημερινά με επίορκους πολιτικούς που δεν σέβονται κανένα και τίποτα στο όνομα της άθροισης του χρέους στο όνομα της οικονομικής ευμάρειας των ολίγων .
 Υπ αυτήν την ένοια ακόμα και η "διαβούλευση" η ηλεκτρονική μέσα σε μια εβδομάδα είναι άλλη μια εφαρμογή φασιστικών μεθοδολόγιών κατά της ακίνητης περιουσίας ποινικοποιοώντας ταυτόχρονα όποιον έχει ακίνητα και ιδίως τις ευπαθείς ομάδες δεδομένου ότι οι offsore καιοι πολυεθνικές έχουν τον τρόπο τους να διαφύγουν.
Η λογική της γεωφορολόγησης προς όφελος των Τραπεζικών επιχειρήσεων βρισκει αντιθετη όλη την κοινωνία αναδεικ΄νυοντας την ανικανότητα και την αδιαφορία των επίορκων κατά των Ελλήνων .
lasfida
 Ακολουθεί η μεθολογία που θα τηρηθεί απο τους επίορκους.
  


Αθήνα
Επιβαρύνσεις που θα ανέρχονται έως τα 23,10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα εντός σχεδίου ακίνητα και μέχρι τα 40 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο ενιαίος φόρος για τα κτίσματα θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών, οι οποίοι θα ξεκινούν από τα 2 ευρώ το τ.μ. για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 500 ευρώ ανά τ.μ. και θα φθάνουν μέχρι τα 23,10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για περιοχές όπου οι τιμές ζώνης υπερβαίνουν τα 8.500 ευρώ.
Στις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης, από τις οποίες το υπουργείο προσδοκά να εισπράξει 945 εκατ. ευρώ, ο φόρος θα επιβάλλεται ανά στρέμμα. Θα ξεκινάει από τα 2 ευρώ και θα ξεπερνάει ακόμη και τα 40 ευρώ ανά στρέμμα για τα ακριβά αγροτεμάχια στα οποία υπάρχει οίκημα. Ο μέσος στρεμματικός φόρος θα διαμορφωθεί για τα εκτός σχεδίου ακίνητα στα 10 ευρώ.
Υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν το 2014 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων τα κτίσματα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αντίθετα, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν ελαφρώς μειωμένους φόρους σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.
Ελάχιστες εξαιρέσεις
Μετρημένοι στα δάχτυλα θα είναι οι φορολογούμενοι που θα εξαιρεθούν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα ισχύσει από το 2014. Στην προσπάθεια ο φόρος να επιβληθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορολογουμένους το υπουργείο Οικονομικών έχει εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής του μόνο συγκεκριμένες κατηγόριες ανέργων.
Συγκεκριμένα, από τον φόρο ακινήτων θα εξαιρείται μόνο η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι άνεργοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα καταβάλλουν κανονικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για καθένα από αυτά τα ακίνητα. Το ίδιο ισχύει και για ανέργους με κύρια κατοικία μεγάλης αξίας ή πολλών τετραγωνικών μέτρων.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ
www.estetbroker.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου
Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ