Html cript Free Code

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Aναστολή πόθεν έσχες για 2014-15 ζητούν οι κατασκευαστές

Την αναστολή του πόθεν έσχες στην αγορά ακινήτων το 2014 και το 2015 ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, εν όψει των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
Όπως αναφέρει η ΟΚΟΕΕ σε σχετική ανακοίνωση: "Ύστερα από σύγκληση της Πανελλήνιας διάσκεψης των εκπροσώπων χιλιάδων επιχειρηματιών κατασκευαστικών κτιρίων συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:
• Ο πρωτοφανής φορολογικός διωγμός του Ελληνικού ακίνητου προς όφελος μόνο των γνωστών ολίγων που έχουν ρευστότητα και αγοράζουν επιλεκτικά όποιο ακίνητο τους ενδιαφέρει σε τιμές κάτω του κόστους κατασκευής.
• Τα αδιάθετα ακίνητα των επιχειρήσεων μας έχουν φορολογική επιβάρυνση με φόρο ακίνητης περιουσίας και υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ 23% μετά την αποπεράτωση τους. Οι πιο πάνω φόροι οδήγησαν τον κλάδο σε πλήρη αδράνεια με 1.000.000 εργάτες, τεχνίτες και επιστήμονες σε πλήρη ανεργία.
Ζητάμε:

Μέχρι να μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης, την αναστολή του πόθεν έσχες στην αγορά ακινήτων το 2014 και το 2015. Αν ισχύσει το πόθεν έσχες από 1/1/2014 είναι πολύ πιθανό να φυγαδευτούν Ελληνικές αποταμιεύσεις σε άλλες χώρες ή να επενδυθούν αυτές σε κτηματαγορές γειτονικών χωρών.
Από 1/1/2014 εφαρμόζεται ο φόρος υπεραξίας :
• Οι ιδιώτες που θα πουλήσουν το ακίνητο τους θα έχουν φόρο 15% .
• Οι κατασκευαστές που έχουν αγοράσει τα ακίνητα τους, ένεκα της κρίσης, εμπίπτουν στον ίδιο φόρο υπεραξίας. Θα πρέπει να εξαιρεθούν της υποχρέωσης αυτής.
• Οι επιχειρήσεις μας είχαν τεκμαρτό συντελεστή 20% ο οποίος καταργήθηκε στις 27 Ιουλίου του 2013 και είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθουν στον προηγούμενο φορολογικό καθεστώς, διότι με λογιστικό προσδιορισμό και άγνωστη πορεία στις τιμές των ακινήτων τα προσεχή χρόνια δεν θα τολμά κανείς να ανεγείρει νέο κτίριο.
• Οι οικοδομές που έχουν αποπερατωθεί μέχρι 31/12/2010 και που έχουν αδιάθετα ακίνητα, ένεκα της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης, στις 31/12/2013 θα πρέπει να καταβάλουν φόρο αυτοπαράδοσης 23%. Οι κατασκευαστές την παρούσα χρονική περίοδο χωρίς πωλήσεις και ρευστότητα αδυνατούν να καταβάλουν τα ποσά που αναλογούν, σημειωτέον πως με το τραπεζικό σύστημα αδύναμο δεν μπορούν να πάρουν ούτε δάνειο για να εξυπηρετήσουν τον άνω φόρο".
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ