Html cript Free Code

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

"ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ" ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ


Μοναδική χώρα στην Ε.Ε χωρίς Εθνικό κτηματολόγιο η Ελλάδα, σύμφωνα με την “Der Tagesspiegel”
Επικαιρότητα Στην απουσία ενός Εθνικού Κτηματολογίου, που καταγράφει την τοποθεσία και τη χρήση και το μέγεθος όλων των εκτάσεων της χώρας επισημαίνει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η εφημερίδα "Der Tagesspiegel".

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει: "Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμη κτηματολόγιο, δηλαδή έναν κατάλογο όπου περιγράφεται η έκταση, η τοποθεσία και η χρήση όλων των εκτάσεων της χώρας. Εδώ και δύο δεκαετίες επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα εθνικό κτηματολόγιο, το οποίο υποτίθεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το 2020"."Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς και καλύτερη οργάνωση" δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ο υπ. Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το 2020.

"Τα λεφτά ξοδεύτηκαν γρήγορα, αλλά έγιναν ελάχιστα. Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα έχει καταβροχθίσει 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από την ΕΕ. Παρά ταύτα, μόλις 35% των εκτάσεων της χώρας είναι καταγεγραμμένο στο κτηματολόγιο" τονίζει ο ανταποκριτής της "Der Tagesspiegel" τονίζοντας πως "ούτε το κράτος γνωρίζει ακριβώς πόσες εκτάσεις του ανήκουν" και ανάγει το πρόβλημα αυτό στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρισκόταν υπό τους Οθωμανούς για 400 χρόνια.
Ως βασική αιτία για την καθυστέρηση αναφέρεται πάντως και το "χαοτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς" των εκτάσεων στην Ελλάδα, που περιγράφεται ως "τόσο περίπλοκο όσο η ελληνική μυθολογία", καθώς υπάρχουν διαρκείς διαφωνίες και ενστάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, απομένουν περίπου 16 εκατομμύρια τίτλοι ιδιοκτησίας ή, αλλιώς, το 65% των περιουσιών που πρέπει να καταγραφούν και ο υπουργός Περιβάλλοντος εκτιμά ότι θα διατεθούν 572 εκατομμύρια ευρώ, εκτίμηση την οποία ο συντάκτης θεωρεί μάλλον υπεραισιόδοξη, καθώς, όπως επισημαίνει, για το 35% που έχει ήδη καταγραφεί δαπανήθηκαν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο κόστος συμμετέχει και η ΕΕ, με κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Πηγή: http://www.avgi.gr/a...gesspiegel”
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ