Html cript Free Code

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ


Συνήγορος του Καταναλωτή: Οι πολίτες πρέπει να προβούν στη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών για τους οποίους ισχύει το ακατάσχετο
Με αφορμή δεκάδες αναφορές πολιτών για κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών, για οφειλές προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες και δεκάδες σχετικές αναφορές, η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινο  ότι έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών καταθετών εναντίον Τραπεζών σχετικά με κατασχέσεις ή συμψηφισμούς καταθέσεών τους για εξόφληση χρεών τους προς τις Τράπεζες και εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «Οι καταθέτες πρέπει να προβούν άμεσα σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013».
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ε. Ζερβέας υπενθυμίζει ότι, από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013 σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται ότι, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20). Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».
 Κατόπιν αυτών, η Αρχή καλεί τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την αναγκαία δήλωση στις ενδιαφερόμενες τράπεζες, το συντομότερο.
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ