Html cript Free Code

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ απαγορεύει τη χρήση τζακιών !!!!

«Στοπ» στα τζάκια από ΥΠΕΚΑ για αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης -Προωθεί ρύθμιση 

Ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ απαγορεύει τη χρήση τζακιών

Στο στόχαστρο του υπουργείου ΠΕΚΑ μπαίνουν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες με ρύθμιση που προωθείται και η οποία θα απαγορεύει τη χρήση τους ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα όπου θα παρατηρούνται φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Ρύθμιση που θα απαγορεύει να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα κατά τα οποία θα σημειώνονται φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης προωθεί το υπουργείο ΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Η νέα ρύθμιση που προωθείται -για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας- περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέτρα για την αιθαλομίχλη περιλαμβάνονται σε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο «βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», το οποίο ετοίμασε το υπουργείο ΠΕΚΑ σε συνεργασία με έξι συναρμόδια υπουργεία και υπογράφηκε εχθές από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη.
Με βάση πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, για τις εκπομπές από συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου θα ισχύει στάδιο προειδοποίησης, όταν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων κυμαίνονται από 100 έως 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (μg/m3), με προτροπή στους πολίτες να χρησιμοποιούνται λιγότερο ρυπογόνα συστήματα.
Για ρύπανση άνω των 150 μg/m3 εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης να καίνε τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, ενώ δεν έχει αποφασιστεί εάν αυτή θα αφορά ενεργειακά τζάκια και συστήματα πέλετ.

Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες. Πάντως αρμόδια πηγή του ΥΠΕΚΑ τόνισε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη πώς θα επιβληθεί η απαγόρευση χωρίς να θιγούν δικαιώματα των πολιτών όπως το άσυλο, καθώς επίσης τι συνέπειες θα προβλεφθούν για τους παραβάτες.

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε παρά μόνο αρνητικά την ετσιθελική πρόταση των "τεχνοκρατών" που αν μη τι άλλο πληρώνουν την ζέστη στα σπίτια τους με χρήματα του Ελλήνικού Λαού .
Για μια άλλη φορά επιβεβαιώνουν πόσο μακρυά είναι απο την πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας αποκλέισμενοι μέσα σε λέσχες και κλειστά Τζάκια ......
lasfida

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ