Html cript Free Code

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΦΟΡΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

 Φόροι – ρεκόρ 24,7 δις. ευρώ στους Έλληνες την τελευταία τριετία – Η Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ των πρωταθλητών φορολογικής επιβάρυνσης – Σε οικονομική «αδυναμία» η πλειοψηφία των νοικοκυριών Φόροι – ρεκόρ 24,7 δις. ευρώ στους Έλληνες την τελευταία τριετία – Η Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ των πρωταθλητών φορολογικής επιβάρυνσης – Σε οικονομική «αδυναμία» η πλειοψηφία των νοικοκυριών

Φόρους ύψους 24,7 δις ευρώ επιβλήσαν στην ελληνική κοινωνία από το 2010 μέχρι σήμερα.  Τα «ραβασάκια» από την εφορία είναι πολλά και φθάνουν το ένα πίσω από το άλλο, όταν οι μισθοί περικόπτονται συνεχώς ή σε άλλες περιπτώσεις δεν δίνονται καθόλου.
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πρωταθλητών φορολογικής επιβάρυνσης ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Παράλληλα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης της Κομισιόν, πέρυσι η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 27 κρατών-μελών, κατά 3,9% όταν κατά μέσο όρο στην ΕΕ η αύξηση ήταν μόλις 0,3%.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τον Ιανουάριο του 2010 οι συντελεστές ΦΠΑ αυξήθηκαν δύο φορές, άλλες δύο φορές αυξήθηκαν τα τεκμήρια, δύο φορές αυξήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, πέντε φορές αυξήθηκαν ή αναπροσαρμόστηκαν οι φόροι στα τσιγάρα, ενώ επιβλήθηκαν τρεις έκτακτες εισφορές και ένα έκτακτο χαράτσι ακινήτων.

Σε οικονομικό αδιέξοδο οι Ελλήνες

Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Έλληνες φορολογούμενοι καταδεικνύουν τα στοιχεία με τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έφθασαν τα 60 δις. ευρώ τον Σεπτέμβριο από 59 δις. ευρώ τον Αύγουστο.
Δηλαδή μέσα σε ένα μήνα οι οφειλές των πολιτών σημείωσαν αύξηση κατά 1 δις. ευρώ, γεγονός το οποίο οφείλεται στον «βομβαρδισμό» τον οποίο δέχτηκαν τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο για την πληρωμή παλιών και νέων φόρων ( σ.σ. εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2011, 2012 2013, φόρος εισοδήματος).
Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2013 το δημόσιο εισέπραξε 1,15 δισ. ευρώ για παλαιά χρέη (που είχαν «γεννηθεί» έως το 2012) αλλά μόλις 985 εκατομμύρια από τα νέα που δημιουργήθηκαν φέτος και έμειναν απλήρωτα μέσα στο 2013.
Έτσι τα νέα χρέη του 2013 αυξήθηκαν στα 6,2 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, από 5,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, δηλαδή σχεδόν κατά 900 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Αντιθέτως τα ανείσπρακτα «παλαιά» χρέη μειώθηκαν από 55,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και 53,6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, σε 53,47 δισ. τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ