Html cript Free Code

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟ


Η ανάλγητη και χωρίς αιδώ κυβερνητική προπαγάνδα κάνει τα πάντα για να παγώσει οποιαδήποτε πράξη αγοραπωλησίας καταστρέφοντας κάθε μέρα όλο και πιο βαθεία στην κρίση όλο τον κτηματομεσιτικό κλάδο αφανίζοντας τον για να καταφέρει να περάσει στα funds την περιουσία των Ελλήνων έναντι του 20% της αξία τους. αδιαφορώντας πλήρως για τις επιλογές των άφρονων τεχνοκρατών της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν μέσω ΜΜΕ : Μειώνεται στο 3% από 10% ο φόρος μεταβίβασης 
 Το αγαπημένο μας υπουργείο δεν αναφέρεται πουθενά για το αν γίνονται αγοραπωλησίες και ιδιαιτέρως σε νεόδμητες ενώ στα παλαιά επιβεβαιώνονταιι πράξεις όσες και εάν είναι .
Προφανώς ο στόχος είναι η μετακύληση πιθανών αγαραπωλησιών στον πολύπαθο κλάδο των ακινήτων το 2013 έτσι ώστε να αποδομηθεί και να απαξιωθεί πλήρως ο κλαδος τους με πλέιστα όσα μέσα διαθέτει το κράτος προκειμένου να εξυπηρετήσει την νέα γενειά τεχνοκρατών υπαλλήλων Διεθνών Μεσιτικών Γραφείων ,και "κοράκια" funds που εποφθαλμιούν την υφαρπαγή της γης στην Ελλάδα με ευτελέις όρους παράδοσης μετατρέποντας και νομικά την χώρα σε Γερμανική αποικία πέραν της καταστροφής που έχει ήδη προσχεδιαστεί μέχρι το 2060.
H δήλωση που δημοσιοποιήθηκεείναι η κάτωθι και είναι απορίας άξιον γιατί δημοσιοποιήθηκε σήμερα και όχι το 2014 ή προς το τέλος του 2013 για να μην διαταραχτεί  περαιτέρω η ήδη κατεστραμένη εμπορικά αγορά .
Ποιούς εξυπηρετεί η αποδοχή ενός νέου ΕΝΦΑ ;Kαι τι σηματοδοτεί αυτή η τροποποίηση΄;
Iσως αντιλαμβάνονται ότι η καταστροφή του εμπορικού ιστού και της κτηματαγοράς ευνοέι τους φίλια  προσκείμενους καρεκλολάγνους που ταξιδέυουν ανα την υφήλιο με χρήματα του Ελληνικού λαού προς άγραν "επενδυτών" κάνοντας Public Relations μέσω ΙΝVESTMENT in Greece σε πτώματα ακινήτων .....  
Aιδώς αχρείοι ....Αλλά στην Ελλάδα του σήμερα δεν ισχύει ότι Αμέσως μετά την κατάλυση της Τυραννίας των Τριάκοντα [Αθήνα-403 π.Χ.] όπου η Δημοκρατία ψηφίσε τον περίφημο νόμο “Περί του μηδένα μνησικακείν”!

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε χθες πως στο νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ακινήτων θα περιληφθεί διάταξη για την μείωση του φόρου μεταβίβασης από τον Ιανουάριο του 2014.
Συγκεκριμένα η επιβάρυνση στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα πέσει από το 10% που φθάνει σήμερα με κλιμακωτούς συντελεστές, στο 3%.
Όπως υποστηρίζει το υπουργείο, η αποκλιμάκωση του φόρου θα δώσει ώθηση στις αγοραπωλησίες και θα επιτρέψει να ξεπεραστεί βαθμιαία η μεγάλη απόσταση από τις αγοραίες στις αντικειμενικές αξίες.
Συγκεκριμένα για παράδειγμα, η αγοραπωλησία ενός ακινήτου επιβαρύνεται σήμερα με φόρο 10% επί της τιμής του ενώ , με το νέο σχέδιο η επιβάρυνση με τον μειωμένο φόρο μεταβίβασης και τον νέο φόρο υπεραξίας φθάνει συνολικά για αγοραστή και πωλητή συνολικά στο 5,25% επί της τιμής του αν η υπεραξία του αποτιμηθεί στο 15%.
Ωστόσο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ακίνητα που αγοράστηκαν τα τελευταία 5με 10 χρόνια έχουν σήμερα αρνητική υπεραξία και αν πουληθούν δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο υπεραξίας.
Όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες επί των οποίων θα επιβληθεί ο Ενιαίος Φόρος από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι η μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς υπολογισμού τους δεν θα έφερνε μόνο μειώσεις αλλά και αυξήσεις.
Ειδικότερα “επειδή οι αντικειμενικές αξίες δεν λαμβάνουν υπ' όψιν μόνο τις αγοραίες τιμές που δεν υπάρχουν σήμερα για έχει παραλύσει η αγορά, αλλά και το κόστος κατασκευής, μια «αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σήμερα, δεν θα έφερνε παντού μείωση, σε πολλές περιπτώσεις θα έφερνε αύξηση”, υπογραμμίζουν στο υπουργείο.
Εξάλλου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτητών Ακινήτων στην κυβέρνηση εξετάζουν την περίπτωση ελαφρύνσεων για ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης τους επειδή παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ξενοίκιαστα ή απούλητα.
Οι τελευταίες πινελιές στο νομοσχέδιο θα μπουν εντός της εβδομάδας καθώς όπως σημειώνουν στο οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να κατατεθεί στην Βουλή το συντομότερο δυνατό.
Εξάλλου το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως με εξαίρεση τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων οι οποίοι θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο, επιβάρυνση σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς φορολόγησης θα υποστεί μόνο το 5% των ιδιοκτητών αστικών ακινήτων.
Ειδικότερα σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου:
Το 75% με 80% των ιδιοκτητών αστικών ακινήτων θα πληρώσει το 2014 χαμηλότερους φόρους σε σχέση με εφέτος.
Το 15% θα πληρώσει περίπου τα ίδια.
Το 5% με 10% των ιδιοκτητών οι οποίοι εκτιμώνται από το υπουργείο σε 280.000 άτομα θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.
Επιπλέον στο οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν ότι με το νέο σχέδιο, ο συνολικός φόρος στα ακίνητα ως ποσοστό της συνολικής περιουσίας σε αντικειμενικές τιμές, ανέρχεται σε περίπου 5 τοις χιλίοις, ποσοστό χαμηλότερο από ότι ισχύει διεθνώς.
Πηγή: Hμερησία, 19.11.2013
www.estetbroker.blogspot.com
 *Τα σχόλια δημοσιέυονται άκριτα με την προυπόθεση ότι είναι κόσμια και διευκολύνουν τον διάλογο μεταξύ των αναγνωστών.
Δημοσίευση σχολίου
Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ