Html cript Free Code

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια έκθεση για το Κράτος Δικαίου: Αρνητική ελληνική πρωτιά

 Παγκόσμια έκθεση για το Κράτος Δικαίου: Αρνητική ελληνική πρωτιά
Σε παγκόσμια κλίμακα η χώρα μας βρίσκεται από την 28η θέση στην προάσπιση των δικαιωμάτων, λίγο υψηλότερα από το Περού, μέχρι την 49η θέση σε ζητήματα ασφάλειας

Μια ακόμα αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα καταγράφει η
ετήσια έκθεση του αμερικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «World Justice Project» αναφορικά με την ποιότητα του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας.


Ο συγκεκριμένος οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον συνέταξε μια έρευνα που περιλαμβάνει 97 κράτη σε όλον τον κόσμο, τα οποία κατηγοριοποιούνται με βάση τον πλούτο και την περιφερική τους θέση και αξιολογεί την ανεξαρτησία των εξουσιών, την ελευθερία του Τύπου, το ποσοστό διαφθοράς και την προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στις πιο αναπτυγμένες χώρες και στην ενότητα «Δυτική Ευρώπη και Bόρειος Αμερική» καταλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά την τελευταία θέση σε όλες τις αξιολογήσεις, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα η χώρα μας βρίσκεται από την 28η θέση στην προάσπιση των δικαιωμάτων, λίγο υψηλότερα από το Περού, μέχρι την 49η θέση σε ζητήματα ασφάλειας.

Αναλυτικά, η έκθεση αναφέρει πως στην Ελλάδα, η οποία κατατάσσεται τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής, η διάκριση των εξουσιών είναι ικανοποιητική αλλά οι διοικητικές υπηρεσίες της είναι αναποτελεσματικές.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη ο αμερικανικός οργανισμός αναφέρει πως «είναι μεν ανεξάρτητη, αλλά δυσκίνητη» και υπογραμμίζει πως ενώ η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας, τα επεισόδια με συμπλοκές στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Η Ελλάδα έχει μια αρκετή υψηλή βαθμολογία στην προστασία των βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά παρατηρούνται διακρίσεις εναντίον μειονοτήτων.

Στο ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση από τις χώρες της Δ. Ευρώπης και της Β. Αμερικής και στην 34η θέση παγκοσμίως, ελαφρώς υψηλότερα από την Τουρκία, τη Βραζιλία και την Κροατία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι χώρες με την καλύτερη ποιότητα του Κράτους Δικαίου στον κόσμο, επτά εκ των οποίων είναι ευρωπαϊκές, είναι η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Γερμανία και η Ιαπωνία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στην 17η θέση.
www.estetbroker.blogspot.com
 *Τα σχόλια δημοσιέυονται άκριτα με την προυπόθεση ότι είναι κόσμια και διευκολύνουν τον διάλογο μεταξύ των αναγνωστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ