Html cript Free Code

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


 Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Η σημερινή συγκυρία της ανέχειας είναι εύγλωττη με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ   ΟΡΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ παρά το ότι δεν είναι με σημερινά δεδομένα τα οποία ε΄χουν αλλάξει άρδην προς τα χείριστα το 2013.

Η ΔΟΜΉ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ

Η διαρθρωτική δομή της οικονομίας στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες έχει στηριχτεί σε ένα μεγάλο ποσοστό σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα  στην Οικοδομική ανάπτυξη όπως δείχνει η ανάλυση της εφημερίδας Express.gr όπου η συμμετοχή στο ΑΕΠ από 8,8% το 2006 έφτασε στο 3,9το 2011 ενώ μεταξύ 2008 και 2011 ο κλάδος κατασκευών «έχασε» 157.000 θέσεις εργασίας                                                              
   
 Μέσα σε τρία χρόνια (2008-2011) χάθηκαν 157.000 θέσεις εργασίας από τον κατασκευαστικό κλάδο –περισσότερες από κάθε άλλο τομέα οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα–, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΣΑΤΕ. Συγκεκριμένα, στον κλάδο των κατασκευών οι 295.000 απασχολούμενοι του 1998 αυξήθηκαν σε 400.000 το 2008, για να μειωθούν σε 242.000 το γ'Α τρίμηνο του 2011.

Επίσης, από το Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων την περίοδο 2004-2011 διαγράφηκαν 176 εταιρίες 3ης έως και 7ης τάξης, επί συνόλου 712, εκ των οποίων 37 τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης:


• Ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές (σύνολο κλάδου) συνεχίζει να συρρικνώνεται επί 12 συνεχόμενα τρίμηνα, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μειωμένος κατά 9,4% το γ'Α τρίμηνο του 2011 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2010,
• η συμμετοχή του κλάδου στη δημιουργία του ΑΕΠ συρρικνώνεται επί 9 συνεχόμενα τρίμηνα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται η χαμηλότερη τιμή της, τα τελευταία 12 έτη, μόλις 3,9% το γ'Α τρίμηνο του 2011, έναντι 4,8% της ίδιας περιόδου του 2010 και 8,8% του δ'Α τριμήνου του 2006,
• οι συνολικές ακαθάριστες επενδύσεις σε κατασκευές παρουσίασαν μείωση κατά 19,7% το γ'Α τρίμηνο του 2011 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2010, συνεχίζοντας επί 11 συνεχόμενα τρίμηνα την πτωτική πορεία, για να φτάσουν μόλις τα 4 δισ. ευρώ, δηλαδή τη χαμηλότερη τιμή τους τα τελευταία 13 χρόνια,
• ο δείκτης παραγωγής οικοδομικών έργων συρρικνώνεται επί 13 συνεχόμενα τρίμηνα, με περαιτέρω μείωση κατά 41,7% το γ'Α τρίμηνο του 2011 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2010, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή από το 2000, με αποτέλεσμα να αντιστοιχεί μόλις στο 1/5 της τιμής του 2005.
Βασική αιτία των δραματικών μεταβολών συνιστά η συνεχής συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) από χρόνο σε χρόνο, αλλά και οι αλλεπάλληλες περικοπές του εντός του ίδιου χρόνου.

Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ 
 
Κατά τον R. Pahl, οι πόλεις αποτελούν κοινωνικό-χωρικά συστήματα και οι συγκρούσεις στο αστικό χώρο δεν είναι απόρροια μόνο θεσμικών παραγόντων, αλλά προέρχονται και επηρεάζονται και από τις ιδιαιτερότητες της χωρικής διαμόρφωσης.
 Η ποιότητα των αστικών χώρων ταλαντεύεται προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στον αυθορμητισμό και τη συμμετρία, σ’ ένα συνδυασμό δημόσιου ελέγχου και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που μπορεί να αποβεί σωστός ή λανθασμένος, προκλητικός ή αποθαρρυντικός.



Κατ αυτή την έννοια η  οικονομία παρ όλες τις στρεβλώσεις και με δεδομένη την αδυναμία προγραμματισμού της Ελληνικής οικονομίας απο την ίδια την Ελληνική κυβέρνηση (εκχώρηση κυριαρχίας σε ΔΝΤ ,Ε.Ε.) εξακολουθεί να έχει σαν πρώτιστη προτεραιότητα "έυκολης" μείωσης των δεικτών ανεργίας και  αύξησης του ΑΕΠ τον κατασκευαστικό τομέα ,κάτι που το βλέπουμε έμπρακτα με την διακήρυξη -δημοπράτηση έργων σε Οδικά δίκτυα στους γνωστούς Μεγαλοεργολάβους με ανταποδοτικότητα σε αύξηση διοδίων ,νέων σταθμών διοδίων κλπ.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ

Όταν όλη η οικονομία έχει μπει σε καραντίνα "διαρθωτικών" μέτρων στο πλαίσιο ρύθμισης της δημοσιονομικής προσαρμογής  του 3% που ορίζει η Ε.Ε.το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό και με αρνητικούς δείκτες ανάπτυξης κάτι που επιβεβαιώνεται από τον ΟΟΣΑ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο .http://www.oecd.org/eco/surveys/greece-2013.htm

Το χειρότερο από όλα είναι η αδυναμία "παντρέματος"  σήμερα με βεβαιωμένα χρέη σε τιμές ετών ευημερίας . Ενώ λοιπόν οι τραπεζικές αξίες ευημερούν με κέρδη οι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι  στα βεβαιωμένα χρέη του χθές ενόσω καλούνται να βιοπορίστουν και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος κλπ με τιμές του σήμερα, με δείκτες ανεργίας του σήμερα ,με την υπέρμετρη και ανισομερή φορολόγηση του σήμερα. .

 Η πρωτοφανής "πατέντα" του Ελληνικού κράτους να υπάρχει και ενιαίας φόρος ακινήτων αλλά και δεκάδες άλλοι κρυφοί φόροι μεταβίβασης ,κληρονομιάς κλπ δείχνουν την αδυναμία προσέγγισης του θέματος της φορολόγησης επί της Συνταγματικής αρχής του δικαίου αναδεικνύοντας την καθαρά  αριθμολάγνο φοροεισπρακτική λογική της κυβέρνησης

Το δικαίωμα στέγασης του πολίτη αφαιρείται βίαια και με περισσή ασέλγεια προς τον πολίτη από το κράτος με την βεβαίωση χρεών στις κατά τόπους εφορίες και το δικαίωμα του κράτους δήμευσης της περιουσίας του πολίτη στο όνομα του Ελληνικού λαού όπως αναφέρεται στις επιδόσεις κλητηρίων θεσπισμάτων αλλά και πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας .
Για δε την ανταποδοτικότητα των φόρων δεν γίνεται κανένας λόγος ούτε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ,ούτε για την παιδεία ,κ.α.

Αυτό το οποίο διαφαίνεται έντονα είναι η αδυναμία εξεύρεσης λύσης ενόσω η δαμόκλειος σπάθη της εξόδου από την Ε.Ε. ,που συνεπακόλουθα θα σημαίνει και έξοδο από το Ευρωπαϊκό νόμισμα τρομοκρατεί και αποθαρρύνει τους Έλληνες πολίτες ,ενώ ταυτόχρονα εκπλειστηριάζονται  σε εξευτελιστικές τιμές οι πόροι που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ελπίδα ανάπτυξης (π.χ. Αστέρας Βουλιαγμένης) χωρίς περαιτέρω μνημόνια ,εφαρμοστικούς νόμους ,πρόστιμα κ.α από τους "Σωτήρες" στα μεγάλα luxurious γραφεία με καλοπληρωμένους υπαλλήλους στις Βρυξέλλες. 

To ανασφαλές περιβάλλον που ζούμε έχει γίνει πλέον κόλαφος για τους πολίτες αυτής τις χώρας με δυσθεώρητα χρέη ,απλήρωτους λογαριασμούς ,δικαστικούς επιμελητές καθημερινά να "κάνουν την δουλειά τους" ,προς τέρψιν των νομολάγνων που παράγουν συνεχώς νομικό δίκαιο ακριβό για τον νεόπτωχο πλέον πολίτη .

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Η μεταφορά "κόκκινων" δανείων σε funds με 20% επι της αξίας είναι ένα πρώτο μέτρο bonus στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο ,ενόσω προετοιμάζεται η μεταφορά της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στο Ελληνικό δημόσιο που με την σειρά του θα το μετατρέψει σε χρηματιστηριακό τίτλο ενισχύοντας την θέση του κράτους  απέναντι στις ήδη προνομιακά πριμοδoτούμενες τράπεζες.

Mε την δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων το κράτος (Βρυξέλες) καταφέρνει να έχει τίτλους γης του οποίους αξιοποιεί μετατρέποντας τους σε χρηματιστηριακούς τίτλους εξυπηρετώντας το Τραπεζικό κεφάλαιο καταστρέφοντας όμως την κοινωνία των ανθρώπων ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει την  Ελληνική επικράτεια για νέους εποίκους διώχνοντας με ορδές μεταναστών τους νέους ηλικιακά  Έλληνες  και εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα σε  τρίτους .

Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται στην τύποις Ελληνική επικράτεια που δυστυχώς διαφαίνεται ότι δεν θα είναι πλέον  Ελληνική ,αλλά θα ανήκει σε όποιον έχει την νομή των τίτλων γης .

Ο νεοφεουδαλισμός και η γεωφορολόγηςη εν εξελίξει όχι με άξονα τον άνθρωπο αλλά με άξονα την απόδοση των διεθνών χρημαστηριακών αγορών .

Η Ελλάδα για άλλη μια  φορά στην μακραίωνη ιστορία της καλείται να δείξει τον δρόμο που θα δώσει  σε εκείνους που ορίζουν και πιστεύουν ότι είναι το πειραματόζωο των αγορών .
Η περίοδος πειραματισμού των αγορών σε βάρος του Ελληνικού λαού πρέπει να λήξει μια και καλή.
Η "ελπίδα" που "προωθεί" η κυβερνητική προπαγάνδα δεν γεμίζει τα άδεια στομάχια των Ελλήνων ούτε τους προστατεύει από την Δήμευση της περιουσίας που έχουν κάνει με πολύ ιδρώτα και κόπο .

Το ακέραιο ερώτημα του Εθνικού νομίσματος τους προσεχείς μήνες μέχρι τις Ευρωεκλογές θα είναι κυρίαρχο .
Εσείς τι λέτε .......εντός 'η εκτός;; 


www.estetbroker.blogspot.com
*Τα σχόλια δημοσιέυονται άκριτα με την προυπόθεση ότι είναι κόσμια και διευκολύνουν τον διάλογο μεταξύ των αναγνωστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ