Html cript Free Code

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Για πρώτη φορά, υλοποιήθηκε στη χώρα μας ανάρτηση Δασικών Χαρτών πιλοτικά σε τρεις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και Μαραθώνα) τον Απρίλιο 2011. Έκτοτε σταδιακά αναρτώνται δασικοί χάρτες σε περιοχές όλης της χώρας.
 Η αρμοδιότητα για την ανάρτηση Δασικών Χαρτών ανήκει στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών, η οποία έχει θεωρήσει την ορθότητα των ορίων και του χαρακτηρισμού των εκτάσεων που απεικονίζονται στους δασικούς χάρτες (Ν. 3889/2011).

Η ανάρτηση και κύρωση των Δασικών Χαρτών είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κτηματολόγιο Α.Ε. υποστηρίζει τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών με τη ηλεκτρονική ανάρτηση του δασικού χάρτη στον ιστότοπό της  και την ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων και πληρωμή του ειδικού τέλους και κατά περίπτωση με τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών, όπως συνέβη στην πρώτη ανάρτηση των τριών περιοχών της ΒΑ Αττικής.

Σημεία ανάρτησης δασικών χαρτών: 

v στα γραφεία της αρμόδιας Δ/νσης Δασών,

v στο οικείο Δασαρχείο,

v στα δημοτικά και τοπικά δημοτικά ή διαμερισματικά καταστήματα,

v στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ:  www.ypeka.gr,

v στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου ανήκει η περιοχή, και

v στην ιστοσελίδα της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.:  www.ktimatologio.gr

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

v στην αρμόδια Δ/νση Δασών, όπου ανήκει η περιοχή

v στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.: 210 65 05 600

v στο e-mail της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.: ktimagen@ktimatologio.gr  

v στο 1591 του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας του ΥΠΕΚΑ

 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η υποβολή των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντος δασικού χάρτη αφορά αποκλειστικά στον χαρακτήρα κάποιας εμφανιζόμενης στο χάρτη έκτασης και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της.


Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά το περιεχομένου του δασικού χάρτη. Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί είτε επειδή μια έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα επειδή κάποια έκταση έχει παραλειφθεί να χαρακτηριστεί δασική (ενώ είναι).

Στην περίπτωση που κάποια έκταση δεν περιλαμβάνεται στο δασικό χάρτη,  αντίρρηση μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ιδίως οι ΟΤΑ Α΄και Β’ βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.


q  Αντίρρηση υποβάλλεται ξεχωριστά για κάθε αυτοτελή έκταση, της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας, ανεξάρτητα εάν αυτή η έκταση τέμνεται ή καλύπτεται από διαφορετικές κατηγορίες του δασικού χάρτη (π.χ. περίπτωση έκτασης τμήμα της οποίας έχει στο δασικό χάρτη χαρακτηρισμό ΔΑ, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της έχει χαρακτηρισμό ΔΔ).

q  Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, ο ενδιαφερόμενος προτίθεται να προβεί σε αμφισβήτηση περισσοτέρων από μία αυτοτελών εκτάσεων, συμπληρώνει και υποβάλλει τόσα ειδικά έντυπα αντιρρήσεων, όσες και οι εκτάσεις των οποίων αμφισβητείται ο χαρακτήρας και καταβάλλει το αναλογούν ειδικό τέλος για κάθε μία από τις εκτάσεις αυτές.

Περιοχές υπό ανάρτηση & κυρωμένοι δασικοί χάρτες


Πατήστε εδώ για να δείτε:
  • τις περιοχές που είναι σε Ανάρτηση δασικός χάρτης και
  • τις περιοχές που έχουν κυρωθεί δασικοί χάρτες 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
MUNIPAL/LOCAL COMMUNITY

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΕΑ
DECISION OF THE EXAMINATION COMMITEE
 ΑΒΡΑΜΥΛΙΑ/AVRAMILIA  


ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ/ AGIOS ATHANASIOS


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ/ KALAMPAKI







Η διαδικασία απόδοσης στο Πράσινο Ταμέιο του Ειδικού Τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων κατά του περιοχεμένου του Δασικού Χάρτη των Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης και Νέας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης και της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα του Δήμου Μαραθώνα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Συνεπώς, από τη Δευτέρα 09-04-2012 η Κτηματολόγιο Α.Ε. δεν θα παραλαμβάνει αιτήσεις επιστροφής του Ειδικού Τέλους για τις παραπάνω περιοχές.
[υπ\' αριθμ. 115451/24/19.01.2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β/24/2011)]

Τρόποι υποβολής αντιρρήσεων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών προβλέπονται δύο τρόποι υποβολής αντίρρησης:


Ö         Ηλεκτρονική Υποβολή Αντιρρήσεων:  Μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής που βρίσκεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ/ Υποβολή Αντιρρήσεων. Στην εφαρμογή θα βρείτε αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών για την υποβολή των αντιρρήσεων. 


Όταν οι αντιρρήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά τα αντίγραφα των στοιχείων που αποδεικνύουν το έννομο συμφέρον αλλά και τα λοιπά συνυποβαλλόμενα έγγραφα, μπορούν να υποβάλλονται και αυτά σαρωμένα μέσω της εφαρμογής ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή (πχ cd κ.λπ.), στην υπηρεσία που ορίζεται στην πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων. Ως ημερομηνία αποστολής θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα κατάθεσης στο ταχυδρομείο.


Ö         Αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου:  στα γραφεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών της περιοχής στην οποία είναι σε εξέλιξη Ανάρτηση δασικού χάρτη ή στο αρμόδιο Γραφείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών εφόσον λειτουργεί.

Προϋποθέσεις και απαραίτητα δικαιολογητικά

Προκειμένου να υποβάλετε αντίρρηση κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις.  Συγκεκριμένα:  


Α. Να γνωρίζετε τις γεωγραφικές συντεταγμένες (σε ΕΓΣΑ ’87) των κορυφών του πολυγώνου που περικλείει μόνο την έκταση της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας (και όχι τη συνολικά φερόμενη ως ιδιοκτησία) και το εμβαδόν της συγκεκριμένης έκτασης,

Β. Να προσκομίσετε τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται το έννομο συμφέρον σας (εμπράγματο ή ενοχικό δικαίωμα) και να τεκμηριώσετε την αντίρρησή σας

Γ.   Να προσκομίσετε τα στοιχεία που πιστοποιούν την πληρωμή του αναλογούντος ειδικού τέλους για την υποβολή αντίρρησης.
  

Με την ολοκλήρωση υποβολής αντίρρησης θα λάβετε Αποδεικτικό υποβολής αντιρρήσεων.


                                     Απαραίτητα δικαιολογητικά


Α. Το έντυπο αντίρρησης συμπληρωμένο με τα στοιχεία φυσικού/νομικού προσώπου, τις γεωγραφικές συντεταγμένες (σε ΕΓΣΑ ’87) και τη διατύπωση της αντίρρησης.


Β.     Τα στοιχεία που θεμελιώνουν το έννομο συμφέρον.  Ενδεικτικά:

1) Εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα, όπως: κυριότητα, υποθήκη και  δουλείες (προσωπικές δουλείες: επικαρπία, οίκηση και πραγματικές δουλείες: δουλεία οδού, ξυλεύσεως, βοσκής, αντλήσεως ύδατος κ.λπ.)                                                                             

2) Ενοχικά δικαιώματα, όπως: μίσθωση, επίμορτη αγροληψία, χρονομεριστική μίσθωση, προσύμφωνο πώλησης - δωρεάς ακινήτου κ.α.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύονται από δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, οι δικαστικές αποφάσεις, τα παραχωρητήρια, οι πράξεις τακτοποίησης, οι αποφάσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης κ.λπ.

Σημειώνεται ότι για τη μίσθωση απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο που μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο, ενώ για το προσύμφωνο δωρεάς ακινήτου, απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι μεταγραφή.

Στην περίπτωση περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλων νομικών προσώπων είναι απαραίτητη η επισύναψη καταστατικού ίδρυσης/σύστασης, στους σκοπούς του οποίου περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

3) Αντίγραφο του εντύπου Ε9 της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, που υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ., εφόσον από αυτό προκύπτει η ταυτότητα του ακινήτου.

      Γ.  Το Αποδεικτικό πληρωμής του αναλογούντος ειδικού τέλους 

      Δ.  Απλό φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου

      Ε.  Απλό φωτοαντίγραφο εγγράφου από το οποίο να προκύπτει το ΑΦΜ 
      του υποβάλλοντος την αντίρρηση (πχ λογαριασμός ΔΕΗ, εκκαθαριστικό
      εφορίας κλπ).


Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει την αντίρρηση απαιτείται εξουσιοδότηση (με το γνήσιο της υπογραφής), ενώ στην περίπτωση που τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει την αντίρρηση απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.


Η αντίρρηση μπορεί να συνοδεύεται και από άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ή υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του ενδιαφερόμενου για το δασικό ή μη χαρακτήρα της έκτασης που αμφισβητεί, όπως π.χ. τεχνικές εκθέσεις φωτοερμηνείας κ.λπ.


Σχετικά Έντυπα

Έντυπο αντίρρησης κατά του αναρτηθέντος  Δασικού Χάρτη (pdf)

-  Έντυπο συντεταγμένων (σε ΕΓΣΑ \'87) (pdf)

-  Έντυπο τεκμηρίωσης αντίρρησης (pdf)

-  Οδηγίες συμπλήρωσης (pdf)

Αίτηση διόρθωσης στοιχείων αντίρρησης (pdf)

-  Αίτηση κατάθεσης συμπληρωματικών στοιχείων (pdf)

- Υπόδειγμα υποβολής αντίρρησης δασικού χάρτη (pdf)

Ειδικό τέλος άσκησης αντιρρήσεων
Το ύψος του ειδικού τέλους άσκησης των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη για κάθε υποβαλλόμενη αντίρρηση και για την έκταση που αμφισβητείται έχει ως εξής:


α) Για εμβαδόν έκτασης έως και 1.000 τ.μ., πενήντα (50) ευρώ.

β) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 1.000 τ.μ. έως και 5.000 τ.μ., εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

γ) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 5.000 τ.μ. έως και 20.000 τ.μ., πεντακόσια (500) ευρώ.

δ) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 20.000 τ.μ. έως και 100.000 τ.μ., χίλια (1.000) ευρώ.

ε) Για εμβαδόν έκτασης πάνω από 100.000 τ.μ. έως και 300.000 τ.μ., δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.

στ) Για εμβαδόν έκτασης μεγαλύτερης των 300.000 τ.μ., τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αντίρρησης και των σαρωμένων σχετικών αποδεικτικών στοιχείων μέσω της ιστοσελίδας της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. παρέχεται έκπτωση 10% στις τιμές κάθε κατηγορίας.

Τρόποι πληρωμής τέλους αντίρρησης



  • Σε περίπτωση που υποβάλλετε την αντίρρηση στην αρμόδια Δ/νση Δασών η πληρωμή του τέλους γίνεται μέσω ΔΟΥ (πληροφορίες στις αρμόδιες Δ/νσεις Δασών).
  • Εάν επιλέξετε να υποβάλετε την αντίρρησή σας ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στον παρόντα ιστότοπο, η πληρωμή του τέλους μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

-          με πιστωτική κάρτα (mastercard ή visa)

-        με μετρητά στις παρακάτω τράπεζες (σχετικές οδηγίες θα βρείτε στην ειδική εφαρμογή

Ανάρτηση και Ηλεκτρονική Υποβολή αντιρρήσεων

Για να δείτε τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες πατήστε εδώ.


Για  Ηλεκτρονική Υποβολή Αντιρρήσεων πατήστε εδώ.

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ