Html cript Free Code

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΜΗΛΟΥ




Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Μαίρη Κοτρωνιά Ειδική Επιστήµονας: Μαρία Κετσιτζίδου
Ιούνιος 2013
Πολίτης διαµαρτυρήθηκε στο Συνήγορο για βεβαίωση ποσού ύψους 1.416 ευρώ που αντιστοιχούσε σε τέλος παρεπιδηµούντων, από το Δήµο Μήλου. Η αίτησή του προς το Δήµο για διαγραφή της οφειλής, µε το επιχείρηµα της παραγραφής της, απορρίφθηκε και το ποσό βεβαιώθηκε στη Δ.Ο.Υ. Μήλου.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι στον πολίτη δεν είχε
επιδοθεί απόσπασµα βεβαιωτικού καταλόγου όσον αφορά το τέλος του συγκεκριµένου έτους, παρά µόνο µια ατοµική ειδοποίηση για προσκόµιση φορολογικών στοιχείων προς έλεγχο.
Ο Συνήγορος του Πολίτη σε έγγραφό του προς το Δήµο επεσήµανε ότι η ταµειακή βεβαίωση των εσόδων λαµβάνει χώρα µόνο µετά την οριστικοποίηση της εγγραφής στους βεβαιωτικούς καταλόγους. Η οριστικοποίηση της εγγραφής προϋποθέτει την αποστολή στον ενδιαφερόµενο ατοµικής ειδοποίησης µε απόσπασµα του βεβαιωτικού καταλόγου και πάροδο άπρακτης της προβλεπόµενης προθεσµίας προσφυγής του στο αρµόδιο δικαστήριο, ή απόρριψη αυτής. Επίσης, τόνισε ότι η µη κοινοποίηση στον φορολογούµενο αποσπάσµατος της φορολογικής εγγραφής έχει ως αποτέλεσµα τη µη οριστικοποίηση του νόµιµου τίτλου. Συνεπώς, τυχόν ταµειακή βεβαίωση της οφειλής δεν είναι νόµιµη.
Η Οικονοµική Υπηρεσία του Δήµου αποδέχθηκε τα επιχειρήµατα της Αρχής και, κατόπιν εισήγησής της, το Δηµοτικό Συµβούλιο του Δήµου αποφάσισε τη διαγραφή της συγκεκριµένης οφειλής



ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Δημοτικός Φόρος
Τέλος παρεπιδημούντων - Δημοτικός Φόρος

Υπόχρεοι για το τέλος παρεπιδημούντων είναι όλες οι επιχειρήσεις ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, επιπλωμένων διαμερισμάτων,camping και κάθε είδους τουριστικών καταλυμάτων. Το τέλος είναι 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Υπόχρεοι για δημοτικό φόρο είναι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες έχουν καθίσματα η σκαμπώ ανεξάρτητα από τον αριθμό τους. Το τέλος είναι 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων εξαιρουμένων των κέντρων διασκέδασης στα οποία το τέλος ανέρχεται σε 5%.

Το τέλος παρεπιδημούντων όπως και ο δημοτικός φόρος αποδίδονται μέσα στις ίδιες προθεσμίες που ισχύουν και για τις περιοδικές δηλώσεις του Φ.Π.Α

Ο υπόχρεος πρέπει μέσα στις παραπάνω ημερομηνίες να προσκομίσει στο τμήμα Εσόδων του Δήμου αντίγραφο της περιοδικής ή εκκαθαριστικής δήλωσης υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από το λογιστή της επιχείρησης.

Για επιχειρήσεις που έχουν μικτές δραστηριότητες (απαλλασόμενες) ή διατηρούν υποκαταστήματα σε άλλους Δήμους πρέπει να προσκομίσουν τα ανάλογα παραστατικά από το λογιστή τους.

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ