Html cript Free Code

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ενόσω η Ελλάδα φλέγεται από  Την ίδια στιγμή, η κατάρτιση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας αναμένεται να εισαγάγει νέες χρήσεις και να δώσει κίνητρα για την επανάχρηση κτιρίων και την πραγματοποίηση αναπλάσεων. Πρόκειται για καταλύτες που μακροπρόθεσμα εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στη σταδιακή αύξηση των τιμών των ακινήτων. 

Πρωτίστως θα πρέπει να λυθούν θέματα επιβίωσης των Ελλήνων ως προς τον βιοπορισμό τους αλλά και μεταναστευτικών εισροών που επηρεάζουν κάθετα την φέρουσα ικανότητα της χώρας,

Είναι απορίας άξιον η στρατηγική να σχεδιάζεται ερήμην του λαού που σφαδάζει απο ανάλγητα μέτρα εκέινων που προσυπογράφουν ταυτόχρονα την καταδίκη του αλλά και την μεταφορά της Ελληνικής γής σε επενδυτικά κεφάλαια αγνώστου προέλευσης και στόχων  πέραν του κέρδους .
Άλλωστε τι να την κάνεις την "ανάπτυξη" που μένει μόνο σε λεκτικό σχήμα αποτυχημένου success story  χωρίς πατρίδα!!! 


Παρ όλα αυτά για εκείνους που θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στην πλήρη απαξίωση όλων 
Η υλοποίηση νέων εμπορικών πολυχώρων, μέσω του ρυθμιστικού, και η μετατροπή περιοχών δεύτερης κατοικίας σε πρώτης εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το ενδιαφέρον για ακίνητα που παραμένουν σήμερα «στα αζήτητα». 

Για παράδειγμα, η επικείμενη υλοποίηση του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος αναμένεται να αλλάξει τον χάρτη αξιών της περιοχής, τμήμα της οποίας στερείται μέχρι και αποχετευτικού δικτύου.

Παράλληλα, μια από τις πιο φιλόδοξες αναπλάσεις αφορά τον οδικό άξονα της Πανεπιστημίου, περιλαμβάνοντας την επέκταση του τραμ στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας και τον τερματισμό του στο ύψος της Λεωφ. Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Αιγύπτου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, για την οποία έχει επιλεγεί το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ακόμα μία παρέμβαση, που σχεδιάζει η εταιρεία Oliaros, αφορά την ανάπλαση της περιοχής Κεραμεικού-Μεταξουργείου με την ανάπτυξη 39 κτιρίων, σε 45 ρυμοτομημένες ιδιοκτησίες, με δόμηση 36.000 τ.μ. Στο πλαίσιο αυτό, μεθοδεύεται η ένταξη στο «fast track» και στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica.

RETHINK ATHENS

Bιοκλιματική μητρόπολη η Αθήνα από το 2016 με πράσινη ανάπλαση και Ηριδανό νερό
Η Πανεπιστημίου μέσα από την πρόταση «One Step Beyond» των Ολλανδών αρχιτεκτόνων Okra

Θεμέλιο λίθο για την «πράσινη» ανάπλαση του οικιστικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας, στα πρότυπα των σύγχρονων βιοκλιματικών μητροπόλεων, αποτελεί η ολλανδική πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου Okra που κέρδισε στον διαγωνισμό Rethink Athens, που οργάνωσε και χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση.

Η πρόταση «One step beyond» (Ένα βήμα μπροστά) προβλέπει μια πολύπλευρη παρέμβαση που εκτείνεται από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την οδό Πατησίων, έχει ως άξονα την οδό Πανεπιστημίου και κορυφώνεται σε μια νέα πλατεία Ομονοίας, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας από άχαρη τσιμεντούπολη σε ανθεκτική και βιώσιμη πόλη. Πρόκειται για μια αρκετά απλή και κατ' επέκταση υλοποιήσιμη πρόταση δίχως μεγάλες τεχνικές δυσκολίες. Είναι απόλυτα βιοκλιματική και έχει ως επίκεντρο το πράσινο και το νερό με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εξαιρετικά υψηλή στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, το σχέδιο ανάπλασης του Κέντρου της πρωτεύουσας θα γίνει πράξη μέχρι το τέλος του 2015!!!!!
. Ενώ, όσον αφορά τα 80 εκατ. ευρώ που κοστίζει η εφαρμογή του σχεδίου, αυτά θα βρεθούν από κοινοτικά κονδύλια και οι σχετικές μελέτες θα είναι έτοιμες μέχρι τον Ιούνιο!!!!!.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου Οkra Μάρτιν Κνάιτ μιλώντας στο κοινό παρουσίασε τις βασικές αρχές της μελέτης: Χώρους για πεζούς ? ειδικές μελέτες για τη ρύθμιση της συγκοινωνίας όχι μόνο γύρω από την Πανεπιστημίου αλλά σε ολόκληρο το κέντρο- χώρος για ποδηλάτες, πυκνό πράσινο παντού, χώρου σκιάς, χώροι αναψυχής, διάλογος με τα κενά κτήρια, δημιουργία νέων χρήσεων. «Η Πανεπιστημίου θα μεταμορφωθεί σε μια πράσινη ραχοκοκαλιά που θα βρίσκεται στο κέντρο ενός πράσινου δικτύου προσφέροντας σκιά και προστασία» όπως επεσήμανε ο Μάρτιν Νάιτ.

Προτάσεις στον διαγωνισμό κατατέθηκαν από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, την Αγγλία και πολλές άλλες. Από αυτές ξεχώρισαν εννέα ενώ μία αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού.

Η νέα εικόνα της Αθήνας σχεδιάστηκε απ τους ανθρώπους που επιμελήθηκαν το έργο ανάπλασης του κέντρου της Βασιλείας στην Ελβετία, το λεγόμενο «τρίτο κέντρο» του Λονδίνου στο Croydon, το μητροπολιτικό κέντρο της Κοπεγχάγης, το προγραμματικό σχέδιο για το μελλοντικό κέντρο του Ρόττερνταμ, τους Cutty Sark Gardens στο Λονδίνο, και τον χώρο της Φλαμανδικής έκθεσης στη Γάνδη.

Η συνολική ανάπλαση του οικιστικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας πρόκειται να προχωρήσει σύντομα και δίχως καθυστερήσεις, όπως δεσμεύτηκε σε παρέμβαση του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως «Η παρουσίαση έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς δείχνει μέσα στον ζόφο της κρίσης τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας που οραματίζονται την Αθήνα αλλιώς» εκφράζοντας επίσης την ελπίδα πως «η Αθήνα να ξαναγεννηθεί στο μυαλό μας, στην ψυχή μας και στην πραγματικότητα».
Η οδός Πανεπιστημίου μέσα από την πρόταση «One Step Beyond».

Τα 4 σημεία παρέμβασης
Η περιοχή μελέτης περιλαμβάνει τέσσερις χαρακτηριστικούς τόπους.
 Το Σύνταγμα και η Πλατεία Ομονοίας θα αποτελούν τις δύο πράσινες αστικές πλατείες, με εξέχοντα και άφθονα υδάτινα στοιχεία.
 Η πλατεία Δικαιοσύνης θα μετατραπεί σε ένα πράσινο αστικό δωμάτιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μια πηγή νερού και θα φιλοξενεί δραστηριότητες σε ένα σκιασμένο προαύλιο. Στο μέσο της οδού Πανεπιστημίου, ένα πράσινο σύνολο θα δώσει στην περιοχή τον χαρακτήρα αστικού πάρκου. Το πράσινο θα χρησιμοποιηθεί ως ένα συνεκτικό δίκτυο που θα ενώνει τον δημόσιο χώρο προς κάθε κατεύθυνση και θα συνδέει τις παρακείμενες γειτονιές, με αποκορύφωμα την Πανεπιστημίου. 
Η νέα γραμμή του τραμ θα σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι εμφανής και να αποτελεί βασικό συστατικό της εικόνας του χώρου, συμβάλλοντας στη συνοχή του.

lasfida
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ