Html cript Free Code

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΩΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΩΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ"


Πολυεθνικές: Colpo grosso με τη «φοροαποφυγή»

Μεγάλη έρευνα στα φορολογικά μητρώα εκατοντάδων θυγατρικών αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη δείχνει ότι οι περισσότερες χρησιμοποιούν... δημιουργική λογιστική για να φοροαποφεύγουν.

 Οι βασικές μέθοδοι, οι μεγάλοι παραβάτες και οι φωτεινές εξαιρέσεις.
Οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη «έδωσαν όρκο» την περασμένη εβδομάδα να πατάξουν την φοροδιαφυγή των πολυεθνικών, και ζήτησαν από τον ΟΟΣΑ να σχεδιάσει νέες ρυθμίσεις στον τομέα.


Ο διεθνής οργανισμός δήλωσε ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που βρίσκουν οι εταιρίες για να φοροαποφεύγουν, είναι με το να μην δηλώνονται στο φορολογικό μητρώο κρατών όπου μολαταύτα πραγματοποιούν πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες και πολλές πωλήσεις.

Προσδιόρισε μάλιστα ότι ο ψηφιακός τομέας είναι ένας χώρος που δημιουργεί ιδιαίτερους κινδύνους και τόνισε ότι πρέπει να γίνει λεπτομερής ανάλυση των επιχειρηματικών μοντέλων τεχνολογικών εταιριών.

Στον απόηχο των εξελίξεων, το Reuters πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα στους λογαριασμούς εκατοντάδων θυγατρικών αμερικανικών επιχειρήσεων, που δείχνει ότι οι περισσότερες δεν δηλώνονται στο φορολογικό μητρώο των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών τους.

Ιστορικά, η φορολογική «υπηκοότητα» καθορίζεται από τον τόπο όπου πραγματοποιούν τις πωλήσεις τους οι εταιρίες. Όταν όμως δηλώνουν έδρα στην Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Ελβετία (που προσφέρουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές ή την δυνατότητα αφορολόγητης μεταφοράς κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους) γλιτώνουν νομίμως δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους κάθε χρόνο.
  
Ο Ιρλανδικός σύνδεσμος

Πολλές από τις εταιρίες που μελέτησε το Reuters δηλώνουν τις ιρλανδικές θυγατρικές τους ως μοναδική ή κύρια φορολογική βάση επιχειρήσεων στην Ευρώπη, μολονότι λειτουργούν πολλές ακόμη θυγατρικές σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία ή η Γερμανία, όπου και έχει και την έδρα του το μεγαλύτερο τμήμα του προσωπικού πωλήσεων ή μάρκετινγκ. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να πληρώσουν έναν μέσο συντελεστή φορολόγησης εσόδων από το εξωτερικό της τάξης του 5,7%, δηλαδή κάτω από μισό του βασικού συντελεστή φόρου επιχειρήσεων 12,5% της Ιρλανδίας.

Στις εταιρίες που λειτουργούν επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη από την Ιρλανδία περιλαμβάνονται οι Microsoft, VMware, Oracle Corp, Adobe, Symantec Corp Red Hat Inc., Synopsys, Inc., Cadence Design Systems, Google Inc, Facebook, LinkedIn, Apple Inc, EMC Corp, Dell Inc, SanDisk Corp, Analog Devices Inc, Xilinx Inc, Altera Corp και Juniper Networks Inc.

Η Ολλανδική έδρα

Μια σειρά εταιρίες επιλέγουν να πωλούν εξοπλισμό, υπηρεσίες ή online προϊόντα σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη από την Ολλανδία, ενώ παράλληλα διαθέτουν θυγατρικές εταιρίες σε όλη την ήπειρο, οι οποίες υλοποιούν τους ρόλους των πωλήσεων ή του μάρκετινγκ. Με αυτό τον τρόπο, ο μέσος φορολογικός συντελεστής τους για τα έσοδα εκ του εξωτερικού ήταν 5,5% το 2012. Σε αυτές τις εταιρίες περιλαμβάνονται οι Activision Blizzard, BMC Software Inc, NetApp Inc, Applied Materials και Seagate Technology.

 Με βάση στις Άλπεις
 
Η Ελβετία είναι φημισμένη επιλογή των επιχειρήσεων, γιατί εκεί οι συντελεστές φόρου επιχειρήσεων μπορεί να πέσουν μέχρι και το μηδέν. Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία χαρακτηρίζονται «πάροχοι υπηρεσιών» στις ελβετικές μονάδες. Οι εταιρίες που προμηθεύουν τις πελάτες κατευθείαν από την Ελβετία είναι μεταξύ άλλων οι Autodesk, Salesforce.com, CA Inc, Citrix Systems Inc, Yahoo! Inc, eBay Inc, Electronic Arts Inc και Expedia.

 Το Μεγάλο Δουκάτο
 
Ενας αριθμός γνωστών μεγάλων εταιριών, εξασφαλίζουν ενιαίο φόρο επιχειρήσεων για την κύρια απασχόλησή τους στο Λουξεμβούργο και εν συνεχεία πραγματοποιούν τις περισσότερες πωλήσεις ή όποιες δραστηριότητές τους, με αναθέσεις έργων στην βασική μονάδα του Μεγάλου Δουκάτου. Κατ'αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούν τα φορολογήσιμα κέρδη από άλλες μεγάλες αγορές. Η Amazon.com Inc είναι μια τέτοια εταιρία.
  
Αγνώστου φορολογικής ταυτότητας
 
Το Reuters δεν κατόρθωσε να καθορίσει τον ευρωπαϊκό τόπο φορολογικής καταχώρησης μιας σειράς εταιριών που δραστηριοποιούνται σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι Linear Technology Corp, Netsuite, Broadcom Corp και Qualcomm.
 
Η περίπτωση Cisco
 
Η Cisco Systems Inc πραγματοποιεί πωλήσεις σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη μέσω βρετανικής μονάδας, της Cisco International Ltd, ενώ οι μονάδες στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ιρλανδία χαρακτηρίζονται πάροχοι «υποστήριξης πωλήσεων και μάρκετινγκ» των βρετανικών επιχειρήσεων. Ωστόσο η βρετανική έδρα της εταιρίας δεν μεταφράζεται σε μεγάλο φορολογικό λογαριασμό, γιατί η Cisco International Ltd χαρακτηρίζεται "Buy Sell entity", το οποίο σημαίνει ότι λειτουργεί ως μεσολαβητής για τις απανταχού θυγατρικές.
  
Με τον παλιό, καλό τρόπο
 
Οι εταιρίες που πραγματοποιούν τις πωλήσεις τους με τον παραδοσιακό τρόπο και δεν χρησιμοποιούν «δημιουργικές φορολογικές δομές» στις δηλώσεις των πωλήσεών τους, είναι μεταξύ άλλων: IBM Corp, Cognizant, Teradata, Priceline.com Inc, TripAdvisor Inc, Intel Corp, Hewlett-Packard Co, Texas Instruments Inc, Motorola Solutions Inc, Western Digital Corp, Micron Technology Inc και Intuit Inc.

Δια τάυτα

Το γεγονός της φοροαποφυγής με μεθοδολογία Δημιουργικής Λογιστικής είναι ένα θέμα που οι ίδιοι
που "κόπτονται" γiα  τον έλεγχο δημιούργησαν τις τελευταίες εκατονταετίες !!με την συνεχή νομοπαρασκευή που διαπλέκει αέναα τα συμφέροντα και δημιουργεί καθεστώς ανομίας εξ ορισμού που έχει την ανάγκη επιτήρησης !!!!

Η ανάγκη επιτήρησης με την σειρά της δημιουργεί υπαρκτή ανάγκη φοροελεγκτικών μηχανισμών και λογιστικών ελέγχων μέσω εξειδικευμένων φοροτεχνικών υπηρεσιών .

Όλα αυτά στο σύνολο τους δημιουργούν θέσεις εργασίας οι οποίες ανεβοκατεβαίνουν κατά το δοκούν ενώ η πραγματική οικονομία ως δια μαγείας εξισορροπεί τους κινδύνους από υπερφορολόγηση και υπερπαραγωγή πάντα προς όφελος των Τραπεζικών επιχειρήσεων που με την σειρά τους ευνοοχρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις στις οποίες αφανώς σαν ανώνυμοι μέτοχοι συμμετέχουν  .

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντες ,υποθέτουμε ότι η επιδιωκόμενη ισόρροπη ανάπτυξης της κοινωνίας με σωστή και δίκαιη κατανομή πόρων είναι εμφανέστατα προσχηματική ,προς κατευνασμό συνειδήσεων και λειτουργεί σαν μοχλός πίεσης "μοιρασιάς" μεταξύ των διοικούντων και των διαχειριζομένων μέσω "επενδυτικών" κεφαλαίων των χρημάτων που διακινούνται από τις Τραπεζικές επιχειρήσεις .

Η φορολόγηση στην πηγή είναι το απευκταίο για τα 'επενδυτικά" κεφάλαια και περί αυτού ούτε λόγος να γίνεται δεδομένου ότι η "μεταφορά" έδρας θέτει σε κίνδυνο τα προσδοκώμενα ανά Κράτος έσοδα..

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο εγκλωβισμός των πολιτών που δεν έχουν την νομή της εξουσίας σε πλασματικά αδιέξοδα υπερφορολόγησης εναντίον τους είναι προϊόν των ίδιων που διαπλεκόμενα νομοθετούν .

Οι πολυεθνικές πάντα θα έχουν τον "τρόπο" να φοροαποφέυγουν στην λεγόμενη ελέυθερη και παγκοσμιοποιημένη αγορά εκτός εάν τα Κράτη έθνη περιορίσουν την διακίνηση κεφαλαίων δημιουργώντας κλειστές οικονομίες που μπορούν να ελεγχτούν .κάτι που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον στην ελέυθερη αγορά .

Μέχρι ΄τοτε οι εκάστοτε G20 , G7 , G10 , θεωρητικά θα ανγνωρίζουν το προβλημα ανισοκατανομής του πλούτου που οι ίδιοι με την εκάστοτε ελίτ των G7 , G20, G10 δημιουργούν.

lasfida

 
     


www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ