Html cript Free Code

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 Σε «ουδέτερη» (neutral) θέση από «αγορά» (buy) υποβάθμισε χθες τα ελληνικά ομόλογα η Morgan Stanley, θεωρώντας αφενός ότι το "πολιτικό ρίσκο" στη χώρα δεν έχει ξεπεραστεί και αφετέρου ότι πολλαπλασιάζονται ώ τα ερωτηματικά αναφορικά με την επίτευξη των στόχων των μνημονιακών στόχων.

Παράλληλα, ο οίκος επικαλείται το ότι η μεν μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές εντείνεται, στο δε εσωτερικό της η θετική δυναμική ("momentum") που είχε διαπιστώσει έχει πλέον υποχωρήσει σημαντικά. 


Κατόπιν τούτου, η Morgan Stanley τοποθετεί την εύλογη τιμή στο 45,8 της ονομαστικής αξίας σε περίπτωση αναδιάρθρωσης χρέους και στο 47,5 σε περίπτωση που δεν υπάρξει αναδιάρθρωση. Με βάση τρία σενάρια η "εύλογη" (fair) τιμή τους εκτιμάται ως εξής:
1.(πιθανότητες 70%) Αναδιάρθρωση μέσω «κουρέματος» μόνο των δανείων του επίσημου τομέα κατά 53,5% η εύλογη τιμή των ελληνικών τίτλων εκτιμάται στο 51,25%.
2. (πιθανότητες 20%) Κούρεμα των δανείων του επίσημου τομέα κατά 53,5% αλλά και των ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών ώστε το χρέος να πέσει στο 90% του ΑΕΠ. Σε αυτήν την περίπτωση η εύλογη τιμή υπολογίζεται στο 37,2% της ονομαστικής τους αξίας.
3. (πιθανότητες 10%) Ίδιες απώλειες τόσο για τον ιδιωτικό τομέα όσο και τον επίσημο, ώστε το χρέος να πέσει στο 90%. Οι απώλειες για τους ιδιώτες θα φθάσουν στο 60% ενώ η εύλογη τιμή υποχωρεί στο 25,25% της ονομαστικής τους αξίας.
Ο οίκος συστήνει στους επενδυτές να προτιμήσουν ομόλογα τα οποία λήγουν το 2026 και το 2033.
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ