Html cript Free Code

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΙΟΒΕ: ΥΦΕΣΗ-ΦΟΝΙΑΣ 5% ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ 27,8% ΤΟ 2013!

  

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ Τ.Τ.!
Προς το χειρότερο αναθεώρησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Μελετών (ΙΟΒΕ) τις προβλέψεις του για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013, εκτιμώντας, πλέον, ότι η καθίζηση του Ακαθάριστου Εγχώριο Προϊόντος (ΑΕΠ) θα διαμορφωθεί στο 4,8% με 5%, έναντι 4,6% που προέβλεπε προηγουμένως. 
 
Όπως αναφέρθηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, η συγκεκριμένη εκτίμηση για την ύφεση είναι δυσμενέστερη από τις τελευταίες προβλέψεις διεθνών και εγχώριων φορέων (ΕΕ-ΔΝΤ:4,2%, ΟΟΣΑ:4,8%, Τράπεζα της Ελλάδος: 4,6%).

Παρά το γεγονός ότι η έκθεση περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα το άμεσο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, το ΙΟΒΕ απευθύνει συστάσεις προς την κυβέρνηση για επιτάχυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μέτρων με την τρόικα, ενώ επικροτεί τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο δημοσιονομικό έλλειμμα, το εξωτερικό ισοζύγιο και την ανταγωνιστικότητα, που, όπως αναφέρει, είναι αδιαμφισβήτητες και έχουν απομακρύνει τον κίνδυνο ενός «ξαφνικού θανάτου».
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η υψηλή ύφεση και στα επόμενα τρίμηνα του 2013 θα επιφέρει συνέχιση της ανόδου της ανεργίας, η οποία θα ανέλθει στο 27,8% του εργατικού δυναμικού το 2013, υψηλότερα από ότι είχε προβλεφθεί σε προηγούμενες εκθέσεις του ΙΟΒΕ.
Η έκθεση εκτιμά ότι τη διεύρυνσή της ανεργίας θα συγκρατήσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυξημένη εποχική απασχόληση σε τουριστικές επιχειρήσεις λόγω της υψηλότερης σε σχέση με πέρυσι τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό. Το πρόβλημα, ωστόσο, θα απανέλθει ακόμα πιο οξυμένο με την λήξη της τουριστικής περιόδου, καθώς οι εποχικοί εργαζομενοι θα επανέλθουν στο καθεστώς της ανεργίας.
Τα πολυάριθμα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων θα οδηγήσουν σε πρόσκαιρη επιστροφή μέρους τους στην αγορά εργασίας. Θέσεις εργασίας μεγαλύτερης διάρκειας αλλά σαφώς λιγότερες θα δημιουργηθούν από την επανεκκίνηση των έργων στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες.
Αρνητική επίδραση στην απασχόληση το τρέχον έτος θα έχει ο περιορισμός της στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό που έχει γίνει στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
Στην κατεύθυνση των αντιλαϊκών μέτρων που επικροτεί και συστήνει το ΙΟΒΕ, περιλαμβάνεται και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η οποία αυτές τις μέρες έχει στο επίκεντρο το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή παράταση.
Την Τρίτη (9/7) ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών και σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες έχουν καταθέσει προσφορές η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν έχει καταθέσει ή όχι προσφορά και η Τράπεζα Πειραιώς.
Ήδη, η Alpha Bank έχει διευκρινίσει ότι σε περίπτωση εξαγοράς του Ταμιευτηρίου, θα διατηρήσει τον αυτόνομο χαρακτήρα του, αναπτύσσοντάς το ΤΤ ως την Τράπεζα του απλού και μικρού αποταμιευτή, ρόλο που παραδοσιακά διατηρεί. Αντίστοιχα σχέδια  φαίνεται να έχουν και η Εθνική όπως και η Eurobank.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά το Σεπτέμβριο και πριν το τέλος του έτους, αναμένεται να ξεκινήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το διερευνητικό ενδιαφέρον για την πώληση μέρους ή τμήματος της Eurobank.
Σε κάθε περίπτωση πάντως όποιος αποκτήσει το ΤΤ θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή του θέση παράλληλα με τη διάθεση αυξημένης ρευστότητας. Oι ενδιαφερόμενοι όμιλοι έχουν διαφορετικές ανάγκες κεφαλαίων, όλοι όμως έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί και αντιμετωπίζουν το Νέο ΤΤ ως ένα επιπρόσθετο κεφαλαιακό απόθεμα, που θα τους επιτρέψει τη γρηγορότερη και οριστική απομάκρυνση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, βελτιώνοντας άμεσα τους κεφαλαιακούς τους δείκτες.
To ΤΤ έχει μειώσει σημαντικά το λειτουργικό του κόστος, καθώς πέραν της εφαρμογής μειώσεων στις αποδοχές του προσωπικού, υλοποίησε με πρόγραμμα "εθελουσίας εξόδου" που αφορούσε 650 περίπου εργαζομένους.
Τρίτη 9 Ιουλίου 2013
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ