Html cript Free Code

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ING ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ

ingΟ ING Group πουλάει διεθνώς τις ασφαλιστικές του δραστηριότητες. Στην Ελλάδα τι προμηνύεται;



Για την απεξάρτηση αυτή επελέγη το μοντέλο των αποεπενδύσεων (της πώλησης δηλαδή των συμμετοχών του ομίλου στις ασφαλιστικές δραστηριότητες ανά τον κόσμο), ώστε με τις εισροές κεφαλαίων προς τη μητρική εταιρεία να εξοφληθεί το χρέος προς το ολλανδικό δημόσιο. Σε πολλές περιπτώσεις, ο όμιλος παραμένει με μικρό ποσοστό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης του ονόματος για σημαντικά χρονικά διαστήματα και να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους πελάτες και στην κάθε τοπική ασφαλιστική αγορά, μέχρι να εδραιωθεί το διάδοχο σχήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι ο όμιλος ING συμφώνησε και στην πώληση του ασφαλιστικού τμήματος ζωής στη Νότια Κορέα στο επενδυτικό fund ΜΒΚ Partners έναντι ποσού 1,65 δισ. δολαρίων περίπου, με παρακράτηση μεριδίου 10%. Η ING Life Korea είχε ιδρυθεί το 1987 και είναι η μεγαλύτερη ξένη ασφαλιστική εταιρεία στη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με δήλωση του Γιαν Χόμεν, διευθύντος συμβούλου της ING, με την υποστήριξη της ΜΒΚ Partners η ING Life Korea θα συνεχίσει να αυξάνει τις υπηρεσίες της και να ενισχύει τη θέση της ως η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην αγορά της Νοτίου Κορέας και μέσω του ποσοστού του 10% η ING θα ωφεληθεί από τη δυναμική της ανάπτυξη.
Οι μέχρι τώρα πωλήσεις του ομίλου έχουν επικεντρωθεί κυρίως στην ασιατική αγορά, αλλά όλα δείχνουν ότι οδεύει προς την πλήρη απεξάρτησή του από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη χώρα μας, μετά την πρώτη περίοδο της κρίσης του 2008 κατά την οποία εθεωρείτο σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει πλήρως από την ελληνική αγορά, λόγω και των κινήσεων στις οποίες είχε προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Στη συνέχεια όμως, πριν από 2 περίπου χρόνια επανήλθε δυναμικά με συνταξιοδοτικά-επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα υγείας και ασκεί επιθετική πολιτική, τόσο μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και μέσω του εταιρικού της δικτύου.
Η πρόσφατη (και αναιτιολόγητη μέχρι σήμερα) αποχώρηση του Μανώλη Χειράκη από τη διεύθυνση Μάρκετινγκ της ING, καθόλα πετυχημένου στελέχους, αναζωπύρωσε τις συζητήσεις περί αποχώρησης της εταιρείας από την ελληνική αγορά, γεγονός που θα εθεωρείτο φυσιολογικό, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής του ομίλου που προαναφέραμε. Ίσως μάλιστα, να συνδυαστούν με την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, γιατί η δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να προωθεί μέσω των καταστημάτων της τα προγράμματα ζωής και υγείας της ING, θεωρείται «εμπόδιο» στην πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, ο αγοραστής της οποίας θα επιθυμούσε να εισέλθει στο πελατολόγιο της Πειραιώς, μέσω συμφωνίας bancassurance.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις θα είναι πολύ σύντομες…
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ