Html cript Free Code

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

REAL ESTATE CRISIS IN CHINA

To σπιράλ Θανάτου κλέινει απο παντού την στρόφιγγα ζωής  .
 
Ο Κίνδυνος πνιγμού της ανάπτυξης στην Κίνα είναι πλέον πραγματικότητα
 Adam Dean για το The New York Times

Shenmu, Κίνα - Καθώς η κινεζική οικονομία αναπτύσεται σε , λίγες πόλεις αναπτύχθηκαν όπως το  Shenmu, μια κοινότητα περίπου 500.000 στη βορειοδυτική Κίνα.


Στην Shenmu, η Κίνα, τα καταστήματα έχουν κλείσει, τα κατασκευαστικά έργα έχουν σταματήσει και οι διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει γιατί η οικονομική επιβράδυνση έχει οδηγήσει σε όλο και πιο διαδεδομένη την αδυναμία εξόφλησης των δανείων.

Τα Top καταστήματα ενδυμάτων πολυτελείας στο κέντρο αυτής της πόλης κατέγραφαν μέχρι και $ 500.000 την ημέρα των πωλήσεων. Οι λίστες αναμονής στα καλύτερα εστιατόρια έπρεπε να είναι δεσμευμένες εβδομάδες εκ των προτέρων. Η νέα Λέσχη Garden Fortune για την επιχειρηματική ελίτ της πόλης έκανε τρελλές αγορές  με την πληρωμή $ 1 εκατ. ευρώ για ένα κρεβάτι από μαόνι king-size, που πρέπει να χρησιμοποιούνται από τα μέλη και τους συνοδούς τους.


Αλλά τώρα  μια οδυνηρή πιστωτική κρίση εξαπλώνεται τώρα σε όλη Shenmu και τις πόλεις γύρω από το ξενοδοχείο, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, οι στόλοι των μοντέλων BMW και Audis έχουν ανακτηθεί και διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει.

Τώρα είναι έρημη από τους κορυφαίους προμηθευτές της Δυτικής μόδας, οι μηνιαίες πωλήσεις στα εστιατόρια είναι κάτω από όσο το 97 τοις εκατό και η μαρμάρινη είσοδος στο Club Garden Fortune είναι πετάμηνα. Όλοι εκτός από έναν από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της πόλης έχουν κλεισει.

Ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου κοσμηματοπωλείο της πόλης συνελήφθη από τις αρχές πριν από μία εβδομάδα μετά από καταγγελία  πιστωτών που τον  βρήκε να συσκευαζει κρυφά κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από χρυσό και κοσμήματα  και τον κατηγόρησαν για την προετοιμασία για να εγκαταλείψουν την πόλη, χωρίς να εξοφλεί τα χρέη του. Ένα κορυφαίο εστιατόριο έκλεισε μια μέρα νωρίτερα, και ο ιδιοκτήτης έφυγε από την πόλη του, ο οποίος ήταν και  ο ιδρυτής του Κήπου Fortune ως και πολλά άλλα στελέχη.

«Είναι μια οικονομική κρίση, ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ? Ακριβώς αυτό", δήλωσε ο Wang Ting, ο αερομεταφορέας ενός παράνομου καζίνο στην Fugu, κοντά Shenmu. «Δεν υπάρχει χρήμα, ο καθένας μένει στο σπίτι, χωρίς δουλειά, δεν υπάρχει κανένας τρόπος που  η οικονομία μπορεί να ανακάμψει."
 
η Shenmu, και οι κοντινές πόλεις όπως Ordos και Fugu, βρίσκονται στην αιχμή των μεγάλων προβλήματων που αρχίζουν να πλήττουν το σύνολο της κινεζικής οικονομίας. Σε ολόκληρη την Κίνα, η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί. Με την επιβράδυνση έχουν έρθειη  αύξηση αδυναμίας εξόφλησης των δανείων που  γίνονται έξω από το συμβατικό τραπεζικό σύστημα, η χρόνια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε πολλές βιομηχανίες, όπως η εξόρυξη άνθρακα και χάλυβα και, σε ιδιαίτερα προβληματικές πόλεις όπως η Shenmu, μια απότομη επιστροφή σε συνθήκες του παρελθόντος τροφοδοτείται από το χρέος των τιμών των ακινήτων και των άλλων περιουσιακών  στοιχείων.

Οι ρωγμές εμφανίζονται σε πολλές πόλεις, όπως η αρκετά μεγάλη παράκτια Wenzhou, όπου ο άτυπος δανεισμού μέσω , ένα μεγάλου μέρος του λεγόμενου σκιώδους τραπεζικού συστήματος, κυριάρχησε για ένα τέταρτο του αιώνα. Οι πόλεις με τις οικονομίες του  συνδέονται με εμπορεύματα, και με την πτώση των τιμών, επίσης, έχουν επηρεαστεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι έχουν αδυναμία πληρωμής των δανείων. Τα μεγαλα οικονομικά προβλήματα που εμφανίζονται σε διαφορετικές μητροπολιτικές περιοχές όπως το Πεκίνο και τη Σαγκάη φαίνεται να επηρεάζονατι πολύ  λιγότερο, αλλά έχουν και πολλές μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον άτυπο δανεισμό.

Τα Δάνεια έχουν καταρρεύσει εδώ στη βόρεια επαρχία Shaanxi, όπου ήταν ιδιαίτερα κερδοσκοπικές και φρενήρεις οι τιμές , και όπου η τοπική βιομηχανία άνθρακα έχει επίσης παραλύσει από την απότομη πτώση των τιμών.

Δεδομένου ότι ορισμένοι δανειολήπτες άρχισαν να αθετούν τις πληρωμές απο αρχές του τρέχοντος έτους, οι δανειστές που ανησυχούν στον άτυπο τομέα δανεισμού αύξησαν τα επιτόκια για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, απο 25-40 % το χρόνο, σε  125% εκατό το χρόνο.

 Η αύξηση αυτή προσπαθέι να συμψηφίσει ένα πολύ ευρύτερο κύμα αθέτησης υποχρεώσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν σε αδυναμία να εξοφλήσει τα δισεκατομμύρια των δολαρίων των επισφαλειών, πολλοί από αυτούς χειρόγραφες και είναι δύσκολο να επιβληθουν μέσω των δικαστηρίων .

«Σχεδόν κανείς δεν θα σας δώσει ένα δάνειο", δήλωσε ένα στέλεχος της κατασκευής ο οποίος έδωσε μόνο το επώνυμό του, Xie, όπως στεκόταν δίπλα στο λευκό Land Cruiser της Toyota του έξω από ένα έργο που είχε διακοπεί.

Παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές που έγιναω στην Κινα  εισήχθησαν με βραδύ ρυθμό, οι κρατικές τράπεζες εδώ και καιρό μπορούν να δανείζουν μόνο σε χαμηλές τιμές μόλις πάνω από τον πληθωρισμό, με την συνολική αξία των δανείων να ελέγχονται από τριμηνιαία ποσοστώση χορήγ'ησεων .

 Σε όλη την Κίνα, τα δάνεια αυτά πηγαίνουν συντριπτικά σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικά συνδεδεμένουςιδιώτες, οι οποίοι ξαναδανείζουν στη συνέχεια τα χρήματα σε πολύ υψηλότερα επιτόκια για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που χρειάζονται χρήματα για να αναπτυχθούν.

ο Liu Linfei, ένας υπάλληλος της κυβέρνησης από το κοντινό Yulin, στάθηκε σε μια γωνιά του δρόμου στην Shenmu φορώντας ένα T-shirt και σορτς σε ένα πρόσφατο απόγευμα του Σαββατου, σταμάτησε έξω απο  δύο πολυώροφα ξενοδοχεία όπου η κατασκευή είχε σταματήσει λίγο πριν από τα παράθυρα . Είπε ότι είχε δανειστεί 600.000 γιουάν, σχεδόν $ 100.000, από μια τράπεζα λίγο πριν από την κατάρρευση, με επιτόκιο 4,1 τοις εκατό το χρόνο.

Ο κ. Liu δάνεισε στη συνέχεια τα χρήματα σε τοκογλύφους εδώ επιτόκιο του 10,4 τοις εκατό, και σχεδιάζει να βάλει στην τσέπη τη διαφορά.
 
ο Patrick Ζούο συνέβαλε έρευνα.

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ