Html cript Free Code

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Σε Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties τα 28 ακίνητα του Δημοσίου, με την πώληση των οποίων το ΤΑΙΠΕΔ πιάνει τον στόχο των 1,4 δισ. ευρώ για φέτος

Από τον Μάριο Ροζάκο - Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 08:19
Ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις -μία την περασμένη Πέμπτη και μία από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ της Παρασκευής-, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων κατέληξε στους πλειοδότες των διαγωνισμών για τα 28 ακίνητα του Δημοσίου και την έκταση στο Παλιούρι της Χαλκιδικής,
Η ολοκλήρωση των δύο αυτών διαγωνισμών θα αποφέρει συνολικά έσοδα ύψους λίγο πάνω από 275 εκατ. ευρώ, ποσό που επιτρέπει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να επιτύχει τον -αναθεωρημένο προς τα κάτω- στόχο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για φέτος, ο οποίος φθάνει τα 1,4 δισ. ευρώ περίπου. Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να στείλει στην τρόικα το μήνυμα ότι το πρόγραμμα δεν έχει βαλτώσει.

 Η αυλαία της διαδικασίας πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) των 28 κτιρίων του Δημοσίου έπεσε με την ομόφωνη ανακήρυξη από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ δύο πλειοδοτριών: της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ και της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ. Κάθε εταιρία πλειοδότησε για ένα από τα δύο χαρτοφυλάκια ακινήτων στα οποία είχαν χωριστεί τα 28 κτίρια. Το συνολικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 261,31 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση, δεδομένης της καίριας συμμετοχής ξένων κεφαλαίων».

Τα εν λόγω ακίνητα, που περιλαμβάνουν κυρίως υπουργεία, εφορίες και αστυνομικές υπηρεσίες, μετά την πώλησή τους θα μισθωθούν από το Δημόσιο για τα επόμενα 20 χρόνια. Οι επενδυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους για την περίοδο αυτή. Όπως εκτιμά το ΤΑΙΠΕΔ, «οι ανωτέρω επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, καθώς άνω του 15% των κτιρίων παρέμενε μέχρι σήμερα άδειο και αναξιοποίητο».

Πιο αναλυτικά, πλειοδότης για το Χαρτοφυλάκιο Α αναδείχθηκε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Πανγαία με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής κτίρια, συνολικής μεικτής μισθωτικής επιφάνειας 134.716 τ.μ.:
1. Υπουργείο Πολιτισμού στη λεωφόρο Θηβών
2. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στο Μοσχάτο
3. Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
4. Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα
5. Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στον Πειραιά
6. Γενική Γραμματεία Τύπου στην Καλλιθέα
7. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας
8. Υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας (το κτίριο φιλοξενεί από το 1992 τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς είναι συνυφασμένο με τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Την περίοδο 1953-1979 στέγαζε την Κρατική Υπηρεσία Πληροφορία και κατά την περίοδο της δικτατορίας βασανίστηκαν στους χώρους του χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες).
9. ΔΟΥ Σταυρούπολης
10. ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
11. ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
12. ΔΟΥ Παλλήνης
13. ΔΟΥ Γλυφάδας
14. ΔΟΥ Κηφισιάς

Για το χαρτοφυλάκιο B, πλειοδότης με τίμημα 145,81 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, συνολικής αξίας άνω του μισού δισ. ευρώ. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με βασικούς μέτοχους τη Fairfax Financial Holdings Ltd, τη Fidelity, την Eurobank και σημαντικό αριθμό ξένων θεσμικών επενδυτών. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής κτίρια, συνολικής μεικτής μισθωτικής επιφάνειας 135.744 τ.μ.:
1. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
2. Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι
3. Υπουργείο Υγείας στο Μαρούσι
4. Τμήμα Αλλοδαπών στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη
5. Υπουργείο Δικαιοσύνης στη λεωφόρο Μεσογείων
6. Γενικό Χημείο του Κράτους στους Αμπελοκήπους
7. ΔΟΥ Ξάνθης (Α΄ και Β΄) και Χημείο Ξάνθης
8. Α΄ ΔΟΥ Αθηνών
9. ΙΖ΄ ΔΟΥ Αθηνών
10. Β΄ ΔΟΥ Κορίνθου
11. Β΄ ΔΟΥ Χαλκίδας
12. Αρχηγείο Αστυνομίας Σερρών
13. ΙΘ΄ ΔΟΥ Αθηνών
14. ΔΟΥ Χολαργού
 
http://www.realestatenews.gr/ependyseis/ependytikes-eykairies

www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ