Html cript Free Code

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ..ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ;;


Η ΕΕ αγωνιά εύλογα για χρεοκοπία της Αργεντινής…

  Σοβαρότατο θέμα έχει ανακύψει με την Αργεντινή στο οποίο δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή από τα ευρωπαϊκά – τουλάχιστον – μέσα ενημέρωσης, παρότι η εξέλιξή του θα μπορούσε να επηρεάσει καθοριστικά την οικονομική κατάσταση στον ευρωπαϊκό Νότο με την κρίση χρέους, με την Ελλάδα, φυσικά, να είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος…


Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έκρινε ότι η Αργεντινή θα πρέπει να συμπεριφερθεί απέναντι στους πιστωτές της την εποχή της οικονομικής της χρεοκοπίας, τον Δεκέμβρη του 2001, όπως και στους σημερινούς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσει κανονικά τα δάνεια που είχε λάβει, όταν χρεοκόπησε, για το 93% των οποίων είχε εφαρμοστεί «γενναίο» κούρεμα.

Η απόφαση επικυρώθηκε και στον δεύτερο βαθμό και πλέον όλος ο κόσμος αναμένει με αγωνία, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα επέμβει. Τόσο μεγάλη είναι η αγωνία που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της Αργεντινής, εξέτασε το ενδεχόμενο να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία στις ΗΠΑ, υπέρ της Αργεντινής!

Το Μπουένος Άιρες δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί να πληρώσει τους παλαιούς πιστωτές του, οπότε θα έχουμε μια νέα χρεοκοπία της ταλαιπωρημένης χώρας και πιθανότατα σε κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στις ΗΠΑ. Στο μέτρο που αυτό αφορά την Ευρώπη, το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι μια δικαστική απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο και περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες διαχείρισης τους χρέους, αμφισβητώντας κάτι που ίσχυε από καταβολής κόσμου: Τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους, όταν μια χώρα δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει…

Μήπως θα έπρεπε να μελετηθεί η κατάσταση πιο συστηματικά και στην Ελλάδα, αφού μας αφορά και θα μας επηρεάσει;
www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ