Html cript Free Code

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ -"ΣΩΤΗΡΩΝ"


ΣΑΝ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ"

Το Κοινοτικό έντυπο EU OBSERVER, το οποίο κατονομάζει γνωστές εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβουλών όπως η BlackRock, αναφέρει πως οι εταιρείες αυτές βγάζουν λεφτά δίνοντας συμβουλές απομύζυσης των Ευρωπάιων πολιτών για τις οποίες ακριβοπληρώνονται.
Σύμφωνα με το Κοινοτικό Εντυπο, χρηματοοικονομικές εταιρείες παρείχαν συμβουλές για την διάσωση τεσσάρων χωρών που μέχρι πρότινος ακολουθούσαν μνημονιακά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμία εξασφάλιση.
«Οι χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές εταιρείες, έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στα πακέτα διάσωσης της Ευρωζώνης και έχουν επιβαρύνει τους φορολογούμενους σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία με πάνω από 80 εκατ. ευρώ», αναφέρει ο Observer, ο οποίος επισημαίνει πως πολύ συχνά η Τρόικα συμβουλευόταν τις εν λόγω εταιρείες, προκειμένου να αποφασίσει πόσα χρήματα χρειάζονταν οι χώρες ή οι τράπεζες για να αποφύγουν την χρεοκοπία.

«Προσλαμβάνονται αρκετές φορές παρά τις πιθανές συγκρούσεις ενδιαφερόντων, τα οποία αρχίζουν από διασυνδέσεις σε επενδυτικά funds και άλλους παρόχους οικονομικών υπηρεσιών», τονίζει το έντυπο, το οποίο κατονομάζει την BlackRock, την Αlvarez and Μarsal, την Pimco και την Oliver Wyman,
Για παράδειγμα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Alvarez and Marsal έλαβε 2 εκατ. ευρώ για να δώσει τραπεζικές συμβουλές στην περίπτωση της Ισπανίας και 6,6 εκατ. ευρώ για ένα ραπόρτο που έγραψε για την Κύπρο.
Οσον αφορά την Ελλάδα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η BlackRock έχει υπογράψει συμβόλαιο με την χώρα ύψους 12,3 εκατ. ευρώ και «σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ των New York Times το 2012, η Τρόικα και οτιδήποτε συνδεδεμένο με αυτή έχει γίνει τόσο μισητό, με αποτέλεσμα η εταιρεία να χρησιμοποιεί το ψεύτικο όνομα Solar και να απασχολεί 18 ένοπλους φρουρούς».
Στο μεγάλο ερώτημα «γιατί το κάνουν αυτό η Τρόικα και οι εταιρείες» απάντηση δεν έχει δοθεί. «Το βέβαιο είναι», καταλήγει το δημοσίευμα,« πως με αυτήν τους την εμπλοκή οι 12 περίπου πολύ μεγάλες εταιρείες συμβούλων έχουν διεισδύσει σχεδόν μονοπωλιακά στην Κοινοτική αγορά κι έχουν αποκτήσει προνομιακή πρόσβαση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες».
 
 Αlvarez and Μarsal http://www.alvarezandmarsal.com/

 Pimco http://www.pimco.com/Pages/default.aspx
                 
BlackRock                http://www.blackrock.com/

Oliver Wyman  http://www.oliverwyman.com/index.html

www.estetbroker.blogspot.com
*Τα σχόλια δημοσιέυονται άκριτα με την προυπόθεση ότι είναι κόσμια και διευκολύνουν τον διάλογο μεταξύ των αναγνωστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ